Rukomet

RK Čelik: Seniorski ugovor juniora Mensura Hadžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik: Seniorski ugovor juniora Mensura Hadžića- Sjajni sedamnaestogodišnji desni bek RK Čelika Mensur Hadžić, koji je posljednje dvije godine povremeno nastupao za seniorski tim, potpisao je i svoj prvi seniorski ugovor sa RK Čelikom.

– Presretan sam zbog mog prvog seniorskog ugovora sa mojim voljenim klubom, jer je rukomet ono što me zanima i čime se mislim baviti i u budućnosti. Za koji dan krećem u treći razred Srednje mješovite škole Mladost u Zenici i sigurno je da u RK Čeliku ostajem naredne dvije godine. Prezadovoljan sam organizacijom kluba, odnosima i uslovima rada u RK Čeliku i maksimalno sam motivisan da i u narednim godinama treniram i igram više nego ikada do sada i obezbijedim stalno mjesto u prvoj postavi ekipe. Iako sam ugovor sa RK Čelikom potpisao na četiri naredne godine, imam dogovor sa Upravom kluba da mogu dobiti ispisnicu, ako odlučim da nakon dvije godine krenem stopama mog starijeg brata Hamze van BiH. Hamza je iz RK Čelika prije tri godine otišao u belgijski klub i sa uspjehom brani boje i jedan je od najboljih igrača HC Vise BM iz Belgije, koja se takmiči u takozvanoj Bene, zajedničkoj Prvoj ligi za Belgiju i Holandiju. Znači, nakon Čelika karijeru mogu nastaviti samo van BiH, a u BiH, kao dijete Zenice, interesuje me jedino RK Čelik. Nadam se da ću se sa RK Čelikom već naredne sezone takmičiti u Premijer ligi BiH – izjavio je nakon potpisa ugovora mladi perspektivni rukometaš RK Čelika Mensur Hadžić.

U rukometu od četvrte godine

Mensur Hadžić je rođen u Zenici 2. novembra 2003. godine, a koliki je zaljubljenik u rukomet govori i činjenica da je rukomet počeo igrati u rodnoj Blatuši još od četvrte godine! Bio je član rukometnih selekcija na kantonalnom nivou Ze-Do kantona – U 15 i U 16.

Očekuje da će ubuduće biti mnogo više ”na oku” selektora mladih i seniorske reprezentacije BiH. Kaže da mu je najveća rukometna želja da brani boje svoje zemlje.

Visok je 195 centimetara a težak 92 kilograma. Na terenu je neustrašiv borac u odbrani i u napadu, sa ubojitim šutem, pa je strah i trepet za svakog golmana.

”Mensur Hadžić je sjajan momak i jedna od najvećih rukometnih nada RK Čelika i bh. rukometa uopšte. Raduje me da smo potpisali ugovor a i da će se naš Menso svojim radom, talentom i znanjem nametnuti kako našem treneru, tako i selektorima bh. reperezentacija. Sretno Menso!”, rekao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Na slici: Mensur Hadžić potpisuje ugovor sa predsjednikom Kluba Škrbićem



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno