Rukomet

Press u RK Čelik –Počinju pripreme, ciljevi u narednoj sezoni, novi stručni štab, Turnir Zaim Kobilica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik –Počinju pripreme, ciljevi u narednoj sezoni, novi stručni štab, Turnir Zaim Kobilica- U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Teme ove konferencije bile su početak priprema, ciljevi kluba za narednu sezonu u Prvoj ligi FBiH, predstavljanje novih igrača i stručnog štaba, Turnir Zaim Kobilica i drugo.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik  RK Čelik i Adnan Begagić, novi trener i prvi pomoćnik novog šefa stručnog štaba RK Čelik.

Rukometaši Čelika, večeras 4.8.2021.godine, počinju pripreme za narednu sezonu, 2021./2022, u Prvoj ligi FBiH. Na prozivci novom-starom treneru Ljubomiru Mikiju Filipoviću trebalo bi biti 20 igrača i Čelik ulazi u sezonu sa dosta podmlađenim i nešto slabijim sastavom u odnosu na prošlu sezonu.

Ljubomir Miki Filipović je od 2010. godine, oko tri godine, vodio ekipu RK Čelik sa kojom je postigao izuzetne zapažene rezultate.

-Večeras započinjemo pripreme za narednu sezonu i bit će to novi, ja bih rekao, treći napad na Premijer ligu. Prošle godine zbog koronavirusa liga je prekinuta, a u vrijeme prekida Rukometni klub “Krivaja” bila je prvoplasirana i plasirala se u Premijer ligu. Ove godine “Gradačac” je osvojio prvo mjesto i novi je član Premijer lige. Mi se vraćamo novom prvenstvu i borbi za prvo mjesto, a ovaj pohod na Premijer ligu je treća sreća. Što se igračkog sastav tiče ulazimo nešto slabiji. Za četiri igrača smo slabiji, ali u klub dolaze i trojica mladih rukometaša -, izjavio je na današnjem pressu, Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Ekipu Čelika u pauzi su napustili: Slaven Šijaković, Samir Korjenić i Haris Muhić, koji su postali članovi Premijerligaških ekipa. Ranije je u Njemačku otišao i Aldin Begagić, a nova imena u zeničkom ligašu su: Danis Kovačević, Tarik Kubat, Mevludin Čehajić i Amar Kobilica.

Na spisku za večerašnju prozivku su četiri golmana, osam u bekovskoj liniji, četiri krila, dva pivota i dva juniora, Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić (15 g.).

 

Prisutnim se obratio i Adnan Begagić

-Nadamo se da ćemo sa trenerom Filipovićem ostvariti, ponovo, dobre rezultate. U novoj sezoni očekujemo da ćemo ostvariti rezultat koji je zacrtala uprava, a to je ulazak u Premijer ligu. Što se tiče mog angažmana drago mi je da ostajem u klubu, vjerujem da i od trenera Filipovića mogu dosta da naučim, jer se radi o kvalitetnomn treneru -, kazao je Begagić.

Inače, u stručnom štabu RK Čelik je i Seldin Rizvanović, direktor omladinske škole i potpredsjednik RK Čelik. Škola rukometa traje već oko dvije godine i upis u školu je besplatan.

Na današnjem pressu potvrđena je informacija da će se tradicionalni memorijalni turnir Zaim Kobilica održati 21. i 22. augusta u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Za turnir je bilo 10 prijava, ali će, ipak, nastupiti samo četiri ekipe.

Osim domaćina Čelika učestvuju “Iskra” Bugojno, RK “Jajce” i gost sa Kipra, Rukometni klub “Genčlik Guđu” (Snaga mladosti)

Prenosimo dio izjave Ljubomira Mikija Filipovića, novog šefa stručnog štaba Čelika, datu medijima:

-Zenica je grad sporta, ima najbolju infrastrukturu i uslove za sport u BiH, sa evropskim uslovima za rad. Predsjednik kluba, Pane Škrbić, se druži sa najistaknutijim evropskim ljudima iz biznisa, sa ambasadorima i predsjednicima vlada i država…Učiniću sve da zajedno sa igračima i Upravom potpuno konsolidujemo tim i dovedemo RK Čelik tamo gdje ovaj grad zaslužuje -, rekao je, pored ostalog, Filipović.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno