Rukomet

RK Čelik riješio pitanje golmana: Dženan Hodžić produžio ugovor na još tri godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin, golman Dženan Hodžić produžio ugovor sa Klubom na još tri godine.

Kako se primiče početak završnih priprema RK Čelika 20. jula, slažu se i kockice kad je riječ o igračkom kadru, ali i o ostalim pitanjima funkcio-nisanja kluba u Premijer ligi BiH. Novi trogodišnji ugovor sa RK Čelikom potpisao je njegov iskusni golman, rođeni Zeničanin,  Dženan Hodžić, čime je, uz Mevludina Čehajića,  riješeno pitanje golmana u RK Čeliku za narednu sezonu. RK Čelik je u ovoj godini napravio najveći sportski pod-vig od svih klubova u Zenici,  osvajajući prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasiravši se u Premijer ligu BiH. Sada se radi na tome da se napravi čvrst i jak kolektiv za nove sportske pobjede.

,,Svakodnevno imamo aktivnosti na produženjima ugovora sa našim prvotimcima. Tako je trogodišnji ugovor potpisao i iskusni golman RK Čelika Dženan Hodžić, koji je riješio jedan od ključnih naših pita-nja kad je riječ o igračkom kadru i redovnih svakodnevnih dolazaka golmana na treninge RK Čelika. Naime, Hodžić je s poslom prešao iz Banja Luke u Doboj, tako da sada stanuje u Zenici i na posao svako-dnevno putuje iz Zenice i moći će  treninirati sa svojim Čelikom, što je ranije zbog njegovog posla bio problem. Popularni Dženo je jedan izuzuzetan momak, ozbiljan čovjek i golman sa iskustvom, koji je jako privržen svom klubu RK Čeliku. Sretni smo i zadovoljni što je Dženan Hodžić produžio ugovor i što uz kapitena Mevludina Čeha-jića predstavlja odličan golmanski par RK Čelika’’ – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Svoje zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa RK Čelikom nije krio ni Dženan, koji je za naš portal izjavio:

,,Ja sam u RK Čeliku otkako znam za sebe! Nikada nisam razmišljao o drugom klubu, a nije da nije bilo poziva i ponuda. U Čeliku sam drugovao i rastao sa generacijom Čelikovaca Hasom Ćosićem, Adnanom Begagićem i ostalom rajom te sjajne Čelikove generacije.

Iz Čelika sam odsustvovao samo za vrijeme školovanja  i posla van Zenice. Čak i tada sam u zadnje vrijeme kao registrovani igrač  RK Čelika bio na raspolaganju treneru.  Želim da se zna: ostajem u RK Čeliku do kraja moje karijere, jer jedan je RK Čelik i naša svetinja. Veoma sam osjetljiv što neki ljudi bez ikakvih razloga napadaju moj RK Čelik. Sve što je Čelik napravio u svojoj dugoj istoriji napravio je svojim upornim sportskim radom i rezultatima.  Zato smo se održali svih ovih 73 godine! Još bih volio da uz treniranje i igranje za RK Čelik uz sebe imam  dva mlada momka koji imaju afiniteta i  žele biti golmani, da uz treniranje u RK Čeliku radim s njima svakodne-vno s  njima i učim ih trenerskim vještinama’’ – kaže Dženan Hodžić. 

Produženjem ugovora Hodžića sa RK Čelik je  posebno pozdravio i šef stručnog štaba RK Čelik, Miki Filipović:

,,Naravno da me veoma raduje produženje ugovora svih važnih igrača za RK Čelik, što Uprava kluba dobro radi, a produženje ugovora sa Dženanom Hodžićem me posebno veseli, jer se radi o dobrom golmanu, ali i ozbiljnom I sjajnom momku, koji puno znači za stabilizaciju i razvoj našeg tima sastavljenog uglavnom od mladih igrača. Posebno je bitno da će Dženo prisustvovati svim treninzima prvog tima’’ – kaže Filipović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno