Rukomet

Haris Bašić novi rukometaš RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

• Bivši igrač RK Krivaje Zavidovići potpisao ugovor sa RK Čelikom na tri godine

• Podjednako igra na na pozicijama lijevog krila i srednjeg beka

Sjajni dvadesetsedmogodišnji iskusni rukometaš Haris Bašić iz Zavidovića, bivši je kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i novi igrač RK Čelika. Sa RK Čelikom je potpisao trogodišnji ugovor. Ponikao je u Školi rukometa RK Krivaja iz Zavidovića. Nakon uspješnih nastupa za sve mlade selekcije RK Krivaje, Bašić je u Krivaji započeo i seniorsku rukometnu karijeru. Od 2015. godine dvije takmičarske sezone proveo je u premijerligaškoj ekipi RK Gračanica, a zatim tri godine u RK Maglaju. Od 2020. godine Bašić se ponovo vraća u matični klub RK Krivaju, odakle i dolazi i pojačava redove povratnika u Premijer ligi BiH, RK Čelika u Zenici.

Bašić podjednako igra na pozicijama lijevog krila i srednjeg beka i pred-stavja prvo ovogodišnje pojačanje RK Čelika, ne računajući Antu Dragiče-vića, koji se u Čelik vraća nakon godinu dana provednih u RK Slobodi Tuzla.

,,Haris Bašić je sportista od ,,glave do pete’’, igrač sa pedigreom iz čuvene rukometne porodice Bašića, čiji je rad naš Stručni štab dugo pratio. Bašić je spreman na najveće sportske okršaje i uklapa se u naš koncept brze i žestoke i beskompromisne rukometne borbe na terenu. Siguran sam da će se Bašić igrama i zalaganjem na pravi način predstaviti zeničkoj publici. Harisu želimo dobro došlicu u njegov RK Čelik’’ – ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Haris Bašić je povodom dolaska u RK Čelik izjavio:

– ,,Znam da je RK Čelik odlično organizvan klub sa dugom tradicijom. Sve najljepše o Čeliku mi je pričao moj zet, inače igrač RK Krivaje, Eldar Mehić, koji je u Čeliku proveo više sezona. Takođe, poznajem većinu igrača i znam da je čitav tim Čelika velika raja, što mi takođe odgovara. Učiniću sve da opravdam povjerenje sručnog štaba i Urave RK Čelika i da dobrom igrom privučemo što više ljubitelja rukometa u Gradsku arenu Zenica’’ – izjavio je nakon potpisivanja ugovora iskusni novi rukometaš RK Čelika Haris Bašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno