Rukomet

RK Čelik protiv RK Žepča ide na pobjedu

RK Čelik protiv RK Žepča ide na pobjedu- Utakmicu 16. kola Prve lige Federacije BiH RK Čelik igra u Gradskoj areni u Zenici, u subotu, 27. marta, sa početkom u 14 sati, bez prisustva publike, a protivnik je tim RK Žepča.

Svi igrači spremi za utakmicu

Novi kapiten tima Mirza Dervenčić a zamjenik kapitena Edin Gušić

Ekipa je na okupu, nema povrijeđenih, osim lakše povrede koju je u prethodnoj utakmici zadobio bek Mirza Dervenčić, koji prisustvuje trenizima ali ne trenira.

U stručnom štabu smatraju da će Dervenčić biti spreman za subotnju utakmicu.

Dervenčić imenovan za novog kapitena

Inače, Dervenčić, koji je zasigurno najbolji grač RK Čelika, imenovan je za novog kapitena Kluba, a njegov zamjenik je Edin Gušić.

– Drago mi je da sam prvi put u svojoj karijeri izabran za kapitena mog Čelika. Siguran sam da će moj kapitenski debi u subotu, protiv solidne ekipe RK Žepča, rezultirati pobjedom mog tima. Svi saigrači su zdravi i spremni za ovaj meč sa komšijskim Žepčem, ekipom koja je uvijek bila borben i jak protivnik – izjavio je za naš portal Mirza Dervenčić.

Inače, u petnaest prethodnih prvenstvenih kola RK Čelik ima 13 pobjeda i dva poraza i nalazi se na drugom mjestu prvenstvene tablice, iza prvoplasirane ekipe RK Gradačca.

Naslovna fotografija: Mirza Dervenčić/Foto: Jasmin Hadžić Blicko

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem