Rukomet

FOTO: Pobjeda ŠR Čelik Junior nad gradskim rivalom Čelikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda ŠR Čelik Junior nad gradskim rivalom Čelikom- U 15. kolu Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, rukometaši ŠR Čelik Junior bili su domaćini gradskom rivalu RK Čelik i ostvarili su pobjedu od 27:25 (13:13).

Ovo je deseta pobjeda Čelik Juniora, uz pet poraza, a RK Čelik drugi poraz, uz 13 pobjeda.

Utakmica odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

Danas smo u zeničkoj ljepotici  Areni gledali jednu sjajnu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja, a na kraju je zasluženo slavila mlada ekipa ŠR Čelik Junior sa 27:25, trenera Vladimira Zeljke.

Ova utakmica za RK Čelik značila je samo jedno, pobjeda i ostanak u trci za titulu prvaka zajedno s ekipom Gradačca. Mlađi zenički ligaš, Čelik-Junior, nije bio pod rezultatskim imperativom, ali su bili motivisani da u gradskom derbiju i to na dan Grada Zenice pokažu svoje kvalitete. U ovoj utakmici pobjedila je velika borbenost mladosti, srce, inat i želja za dokazivanjem današnjeg domaćina, ŠR Čelik Junior.

Rukometaši RK Čelik su smatrali da će imati lakši trening protiv gradskog rivala, čija je ekipa sastavljena pretežno od mlađih igrača i nekoliko starijih igrača, ali je na terenu bilo drugačije.

Kroz prvo poluvrijeme „domaćin“ je imao vođstvo u većem dijelu, ali je prvo poluvrijeme završeno neriješenim rezultatm 13:13. Najveće vođstvo Čelik Juniora u prvom poluvremenu bilo je 10:7.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena igralo se gol za gol, ali u zadnjih 15 minuta Čelik Junior je imao nekoliko puta prednost od dva gola, 22:20, 23:21, 24:22, 25:23. U 58.minuti Mirza Dervenčić je postigao gol za izjednačenje 25:25. U zadnje dvije minute utakmice bolje su se snašli rukometaši Čelik Juniora i golom mladog Anesa Suljića ponovo prešli u vođstvo od 26:25, a u zadnjim sekundama, još jednim golom Ekinovića potvrdili zasluženu pobjedu od 27:25.

Najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe bili su Grabus koji je postigao devet golova, Suljić sedam, Delić četiri, dok je Ekinović dodao tri gola. U redovima Čelika Dervenčić je postigao 12, dok je Gušić dao sedam golova.

RK Čelik je sa današnjim porazom uveliko umanjio šanse za ulazak u Premijer ligu, dok je Čelik-Junior povečao šanse u borbi za treće mjesto na tabeli.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno