Rukomet

RK Čelik protiv Krajine u subotu u 15 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik protiv Krajine u subotu u 15 sati – Rukometaši RK Čelika i dalje intenzivno treniraju, iako se prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH nalazi na samom kraju: pripremaju se za subotu, 5. decembra, kada se u gradskoj Areni igra poslednje prvenstveno kolo protiv RK Krajine iz Cazina.

Tako je na utakmicu u Tešanj, recimo, putovalo čak 19 igrača, iako u sastavu za utakmicu može biti svega 16.

I dalje velika konkurencija za sastav prve sedmorke

– Imamo veliku konkurenciju među igračima za sastav prve sedmorke, kao da smo na početku prvenstvene sezone. Trener Seldin Rizvanović je u Tešanj poveo 19 igrača koji su redovno trenirali, (što je vezano i za epidemiološku situaciju i mjerenja temperature pred početak utakmice), pa se tek pred početak utakmice znalo kojih 16 igrača će nastupiti – kažu iz Čelika.

– Valja istaći i da smo cijelu sezonu bili pažljivi oko mjera zaštite od virusa, strogo poštovali mjere zaštite kod naših igrača, ali smo i imali sreće da nije bilo problema sa zdravstvenim biltenom naših igrača tokom ove prvenstvene sezone. Neke ekipe su odgađale utakmice zbog zaraženosti koronavirusom čitavog tima – kažu u RK Čeliku.

RK Čelik su osnovale vlasti Zenice pa je potrebno i da ga Gradska uprava podrži

Aldin Begagić, živa rukometna legenda RK Čelika, obećava Gradu i navijačima: ”Ako budemo imali podršku Grada i Gradonačelnika – mi smo na proljeće 100 posto u Premijer ligi BiH”

U RK Čeliku dalje ističu da su svi igrači jako posvećeni ostvarivanju cilja – Premijer liga BiH i da je zbog toga konkurencija u timu za prvu sedmorku i dalje jako velika.

– Što se tiče igrača i Uprave kluba, mi smo 100 posto sigurni da možemo ostvariti na kraju proljetnog dijela prvenstva takav rezultat koji će nas direktno voditi u Premijer ligu BiH i Evropu. Pošto smo Gradski klub kojeg su osnovale vlasti Zenice prije 70 godina, potrebno je da nas Gradska uprava podrži i mi garantujemo da će naš grad već na proljeće imati rukometnog premijerligaša – izjavio je za naš portal najstariji igrač i lider, živa legenda RK Čelika, Aldin Begagić.

Utakmicu poslednjeg prvenstvenog kola RK Čelik igra u subotu, 5. decembra, sa početkom u 15 sati, u gradskoj Areni Zenica, bez prisustva publike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno