Rukomet

RK Čelik: Pane Škrbić na prijemu kod Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je u svom kabinetu sa Panetom Škrbićem, uglednim zeničkim biznismenom i predsjednikom Rukometnog kluba Čelik u Zenici.

Razgovarano je o daljem razvoju rukometnog sporta u gradu i drugim aktelnim pitanjima. Škrbić je informisao Gradonačelnika Kasumovića o počeku rukometne sezone, koja ove godine počinje prije nego ranijih godina. Već u nedjelju, 29. januara Čelik je domaćin u prvom kolu KUP-a BiH premijerligaškoj ekipi Bosna iz Visokog, a prvenstvena sezona u Prvoj ligi F BiH započinje 18. februara, kada RK Čelik gostuje u Tešnju.
Škrbić je Gradonačelnika upoznao sa incijativnom da se utakmice državne rukometne reprezentacije igraju u Gradskoj Areni Zenica, i da se u ovom gradu organizuju pripreme BiH rukometne reprezentacije.

– Imali smo do sada u našem gradu nastupe reprezentacija mnogih BiH sportova. Nismo još imali rukometnu reprezentaciju i rado ćemo razgovarati na tu temu – rekao je Kasumović u razgovoru sa Škrbićem.

ŠIRI SE KRUG PRIJATELJA ČELIKA

Krug prijatelja Rukometnog kluba Čelik, koji ove godine obilježava 73 godine postojanja, se i dalje širi. Nakon kontakata predstavnika RK Čelika u Sloveniji Kenana Merdanovića sa RK Celjem, direktor RK Celja Laško Miroslav Benicky je putem e-majla napisao RK Čeliku:

– Raduje nas buduća saradnja sa RK Čelikom. Želimo dogovoriti odigravanje prijateljske utakmice u toku ove godine u Zenici. Jako su nam bitna rukometna i klubska povezivanja i saradnja, posebno sa klubom kao što je Čelik sa dugom tradicijom – napisao je Benicky i uputio poziv predsjedniku RK Čelika da posjeti RK Celje Laško.

RK Čelik je nakon uspostavljanja saradnje sa RK Vardarom Skoplje, Crvenom zvezdom iz Beograda, RK Budvanska rivijera iz Budve I Slo-bodom iz Tuzle, na listi prijateljskih klubova koji imaju blisku saradnju sa Čelikom dodaje se još jedno ime: RK Celje Pivovara Laško.

RK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno