Rukomet

Press RK Čelik: U nedjelju start rukometne sezone protiv visočke Bosne u Kupu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 27.1.2023.godine, u press centru Arene „Husejin Smajlović“ održana je press konferencija  rukometnog kluba (RK) Čelik Zenica. Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Amar Kobilica, pomoćni trener, Danijel Jurić, zamjenik kapitena i Faris Rujanac, bek u RK Čelik.

Teme konferencije bile su start RK Čelik u novoj prvenstvenoj sezoni, sa posebnim osvrtom na ambicije Kluba u novoj prvenstvenoj sezoni, te u KUP takmičenju, gdje je RK Čelik u nedjelju 29.1. 2023. godine u 13 sati domaćin  premijerligašu Bosni Ekoenergija iz Visokog u prvom pretkolu Kupa BiH.

Znači, zvaničan početak ovogodišnje rukometne sezone u Zenici je u nedjelju 29. januara. Za trenerski dvojac Ljubomir Filipović-Miki i Amar Kobilica, biće to prvo iskušenje pred  nastavak lige.

Predsjednik Škrbić ističe da je sve spremno za nedjeljnu Kup utakmicu, organizacijski, tehnički, marketinški. Pozivaju i očekuju publiku, ljubitelje rukometa i sporta i obećavaju da će vidjeti jedan novi, borbeni, žestoki i jaki RK Čelik.

-Mi nismo, gotovo, ništa mjenjali u sastavu ekipe. Samo smo popunili dva mjesta ljevacima, dolaskom Muaza Kusića, našeg člana do prije pola godine, povratnika iz RK Gradačac i Malika Delića, koji dolazi iz RK Donji Vakuf. Moguće je da dovedemo još jednog golmana, jer je Admir Hadrović manje povrijeđen.

U ovom trenutku imamo čak 11 registrovanih igrača, koji su ispod 18 godina starosti, samo je jedan igrač iznad 30 godina, to je pivot Ajdin Starčević (31). Nastavlja se saradnja sa RK Sloboda Tuzla iz koje imamo tri igrača na dvojnim registracijama i to Bakir Pirić, Admir Hadrović, a treći Muharem Milkunić, član juniorske reprezentacije BiH, je povrijeđen, čeka operaciju i vjerovatno ga neće biti u sastavu u ovoj polusezoni -, rekao je Škrbić.

Što se tiče utakmice sa Bosnom, zvaničan stav iz kluba je da ova utakmica ima najveću vrijednost zbog snage protivnika, premijerligaša iz Visokog, da stručni štab, na čelu sa trenerom Ljubomirom Filipovićem-Mikijem, uz njegovog mladog pomoćnika Amara Kobilicu, bivšeg igrača RK Čelik, mogu provjeriti sve rapoložive igrača.

-Ekipa visočke Bosne je naš dugogodišnji sportski prijatelj i želimo im dobrodošlicu u Arenu, a sportski, siguran sam da će naši momci dati sve od sebe i ako se ukaže prilika za pobjedu i plasman u drugo pretkolo Kupa, protivmik bi bio pobjednik susreta između Nevesinja i bugojanske Iskre -, ističe Škrbić.

Amar Kobilica, mladi pomoćnik trenera Filipovića, na pressu je, između ostalog, izjavio:

-Nadamo se ovdje pobjedi i prolasku u drugo pretkolo Kupa BiH. Takođe, vidjećemo tehnički i taktički gdje stojimo. Doveli smo samo jednog igrača, ljevorukog beka, koji nam odgovara našem stilu igre. Imamo prosjek ekipe 22 godine i težimo brzom rukometu. Takođe, kada je sezona u pitanju imamo u cilju da dalje napredujemo. Ove godine dolazimo sa drugog mjesta jesenjeg dijela šampionata.To nam stvara dodatni motiv. Jedan gol razlike i nespretan splet okolnosti u prvom derbiju, daju nam nadu da možemo da damo sve od sebe i idemo dalje -, kazao je Kobilica.

Danijel Jurić, zamjenik kapitena, na pressu je izjavio:

– Igramo sa Bosnom iz Visokog, koja je jedna od boljih ekipa u državi, u zadnjih 20 godina, sigurno. Mi smo mlada ekipa, ali smo zajedno četiri godine. Nadam se da će meč proći bez povreda i pozvao bih sve ljubitelje rukometa da dođu u Arenu i da nas bodre u prvom ovogodišnjem duelu-, kazao je Jurić.

Prema najavama Uprave i stručnog štaba, ambicije Čelika u nastavku sezone su borba za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

-Mislim da ćemo biti spremni za ovu sezonu. Što se tiče ove utakmice protiv Bosne iz Visokog, mislim da se mi najviše pitamo na našem terenu. Dat ćemo sve od sebe da pobjedimo i da idemo u naredni krug Kupa -, optimistično je izjavio rukometaš Faris Rujanac.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno