Rukomet

RK Čelik: ORK Bosna bolja od Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši RK Čelik odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu pred početak tamičenja u Premijer ligi BiH. U Gradskoj areni Zenica gost je bila visokobudžetna ekipa ORK Bosna iz Sarajeva, koja je, između ostalih, nedavno u svoje redove dovela sjajnog bivšeg višegodišnjeg reprezentativca BiH Benjamina Čičkušića.

Rezultat: RK Čelik – ORK Bosna 39:42 (poluvrijeme 20:22).

Bila je to odlična utakmica, puna žara i borilačkog prvenstvenog ,,šmeka’’.

Rezultat se svih 60 minuta kretao u okviru tri gola razike za ORK Bosnu, a Čelik je uspio da u nekoliko slučajeva izjeda-nači rezutat. Sarajlije su odlično ,,posložile’’ ekipu, imaju veliki roster i djeluju vrlo snažno i moćno.

Posebno su odlično šuterski jaki i raspo-loženi. RK Čelik je bio brži i bolji u trčanju i kontrama. Istina imao je i dosta nerealizovanih zicera pojedinih igrača.

U svako slučaju oba trenera su imali prilike da se uvjere u trenutnu spre-mnost I formu ekipa pred naredno prvenstveno takmičenje. Svako da sarajevki trener Zuhdija Korkarić može biri zadovoljniji, ali je još dosta vemena do početka pvenstva pa se igra može popraviti.

Kod Čelika najviše golova je postiogao Ante Dragičević (11), zatim Admir Bjelopljak (9), a ohrabruje činjenica da su Adnan Sumbuljević, te braća Mirsad i Velid Čelenka postigli po 5 golova.

Golman Mevludin Čehajić zabilježio je 14 odbrana. Kod gostiju iz Sarajeva Nedim Rahman i Benja-min Čičkušić su postigli po 10 golova, Kerim Bašić 6, Nidal Salčinović 4, a Haris Bračković 3 gola.

U stručnim štabovima oba tima kažu da su zadovoljni viđenim. U svakom slučaju bila je to jedna dobra rukometna utakmica.

UGOVOR O SARADNJI SA RK KAKANJ

Premijerligaš RK Čelik je danas potpisao ugovor o saradnji sa članom Prve lige F BiH – RK Kakanj. Ugovor su potpisali predsjednici klubova Pane Škrbić i Haris Veispahić. RK Čelik je tim ugovorom posudio na godinu dana RK Kaknju dva svoja igrača – Adija Mešinovića i Tarika Kubata. Ovo je jedan u nizu poteza RK Čelika da sa klubovima u BiH i šire stvaraju bolje sportske i prijateljske odnose.

Adi Mešinović i Tarik Kubat ostaju igrači Čelika, ali će u narednoj prven-stvenoj sezoni braniti boje RK Kaknja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno