Rukomet

RK Čelik igrao sa RK Borac: Solidan otpor ekipi selektora Smajlagića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik igrao sa RK Borac: Solidan otpor ekipi selektora Smajlagića- RK ČELIK IGRAO PROTIV RK BORAC (BANJA LUKA) Solidan otpor ekipi selektora Smajlagića

  • RK Borac – RK Čelik 43:31 (poluvrijeme 21:13 za Borac)

Rukometaši RK Čelik i RK Borac Banja Luka odigrali su u Visokom, gdje se Borac nalazi na pripremama, prijateljsku utakmicu u okviru priprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Ekipa Borca, inače selektora BH reprezentacije Irfana Smajlagića je vodila čitavo vrijeme utakmice, a RK Čelik je tokom čitave utakmice davao snažan otpor najtrofejnijoj ekipi u Bosni i Hercegovini. Inače, RK Borac nakon prošlogodišnjeg prilično lošeg plasmana na deseto mjesto Premijer lige BiH, ove godine ima veći  brojem kvalitetnih igrača na raspolaganju sa novim trenerom Irfanom Smajlagićem. Tako će Borac, zasigurno, uz aktuelnog prvaka države RK Izviđač,  biti najozbiljniji kandidat za prvo mjesto u narednom prevenstvu Premijer lige BiH.

RK ČELIK JE NASTUPIO U SLJEDEĆEM SASTAVU: Mario Filipović (1), Eldar Hadrović, Admir Bjelopoljak (6), Malik Delić, Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić, Dženan Hodžić, Ahmet Kačamaković, Samir Korjenić (6), Ajdin Starčević, Ante Dragičević (9), Mirsad Čelenka (5), Velid Čelenka (2), Faris Rujanac (2), Mevludin Čehajić (11 odbrana). Trener: Miki Filipović.

Oba trenera, i Irfan Smajlagić i Miki Filipović su utakmicu iskori-stili da isprobaju sve raposložive igrače i razne kombinacije u igri svojih timova. RK Borac je  spremnija i jača ekipa, sa dužim vremenom treniranja i ,,dužom klupom’’, ali se ni Čelik, kao novajlija u Premijer ligi nije ni jednog trenutka predavao ni obrukao, već se žestoko borio svih 60 minuta. Očigledno je da je potrebno još puno treninga i rada, za što ima dovoljno vremena do početka prvenstva u Premijer ligi BiH.

Kod RK Čelika ohrabruje prvo pojavljivanje u ekipi Ante Dragičevića nakon povrede. U novom derbiju Dragičević je bio solidan, imao dobru minutažu i sa ukupno 9 pogodaka bio golgeter tima. Od 9 postinutih golova 4 su iz igre, a pet iz sigurnog izvođenja sedmeraca. Admir Bjelopoljak i Samir Korjenić su dali po 6 golova za Čelik, a Mirsad Čelenka je dodao 5. Golman Mevludin Čehajić, dok je bio na golu,  zabilježio je solidnih 11 odbrana.

Odbrana Čelika na čelu sa Danijelom Jurićem na momente je takođe dobro djelovala, ali je pobjeda zasluženo pripala RK Borcu.

Trener Filipović ima dosta vremena da pripremi ekipu i popravi u igri ono što se može popraviti. Sigurno je i to da bi dva iskusna pojačanja timu Čelika u ovom trenutku dobro došla i jako koristila.

Na kraju valja istaći odlično suđenje ove prijateljske utakmice od strane zeničkog sudijskog para Haris Hadžikadunić- Kemal Vidimlić.

U petak, 1. septembra, u Gradskoj arena Zenica,  Čelik igra novu prijateljsku utakmicu  protiv rukometaša RK Bosne iz Sarajeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno