Rukomet

Obje utakmice u gostima – detalji o domaćinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obje utakmice u gostima – detalji o domaćinu – Uprava RK Čelika je donijela konačnu odluku: obje utakmice osmine finala evropskog EHF Challenge cupa protiv Wacker Thuna igraju se u Švicarskoj!

Nakon dugo ,,vaganja”, donijeli smo konačnu odluku: ipak će se obje utakmice osmine finala evropskog EHF Kupa igrati u Švicarskoj, i pored naše velike želje da se jedan meč odigra pred našom publikom u Gradskoj areni Zenica.

Preovladao je finasijski momenat, jer je kod odigravanja duplog meča u Thunu švicarski klub ponudio participaciju u troškovima putovanja, te da snose troškove organizacije utakmica i plate službena lica (sudije i delegate) za obje utakmice.

Žao nam je što nismo našoj publici priuštili jedan veliki evropski meč u Zenici, pogotovo kad se zna da je, sa područja bivše Jugoslavije, RK Čelik jedini rukometni klub koji je ostao u daljem takmičenju, kad je riječ ne samo o Challenger cupu, nego i o svim evropskim rukometnim kupovima. Ali siguran sam da će za velike, evropske mečeve u Zenici biti prilike – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Prva utakmica u Thunu će se igrati u subotu 20. februara u 17, a druga dan kasnije u 16 sati. RK Čelik poziva sve Bosance i Hercegovce koji žive i rade u Švicarskoj da dođu na utakmice u Thun i navijaju za naš klub i našu zemlju.

O EKIPI WACKER THUN

Ostalo je manje od mjesec dana da se pripremimo za težak meč protiv švicarske ekipe Wacker Thun u okviru osmine finala EHF Čeledžer kupa. Ekipa Thun-a je u samom vrhu švicarskog rukometa, ima vrhunsku ekipu i izuzetne rezultate.

Ekipa je sastavljena od gotovo isključivo od domaćih (švicarskih) igrača, sa dva izuzetka: Chalkidis Georgius iz Grčke i Nikola Isailović iz Srbije.

 

Prema gornjim podacima, jasno je da se radi o ekipi u najboljim igračkim godinama i spremnosti da podnese izazove svih takmičenja.

Našoj ekipi RK „Čelik” preostaje da se dobro pripremamo, uzdamo u sreću i bosansku tvrdoglavu upornost i, naravno, sponzore koji su nam prijeko potrebni da bar obezbijedimo igranje jednog meča uz prednost domaćeg terena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno