Rukomet

Čelik dočekuje Vogošću u subotu

S lijeva S.Bugarčić - M.Čabai - P.Škrbić - M.Begovac - N.Matić - H.Hadžić
S lijeva S.Bugarčić - M.Čabai - P.Škrbić - M.Begovac - N.Matić - H.Hadžić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik dočekuje Vogošću u subotu – Subota: RK „Čelik“ – RK „Vogošća Poljine hils“ (15,25h) – Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je derbi utakmicu 17. kola Premijer rukometne lige BiH RK „Čelik“ – RK „Vogošća Poljine hils“, te predstavljanje pojačanja u RK Čelik. Utakmica RK „Čelik“ – RK „Vogošća Poljine hils“ na rasporedu je u subotu 06.februara 2016.godine u 15,25 sati u Areni Zenica.

Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Mehmed Begovac, novi šef stručnog štaba, Čelikova pojačanja, rukometaši: Stefan Bugarčić, Marko Čabai i Nikola Matić, te Hamza Hadžić, mladi Čelikov igrač i kandidat za reprezentaciju BiH.

Na početku pressa predsjednik kluba obavijestio je prisutne da će se obje  utakmice osmina finala EHF Challenge Cupa protiv Wacker Thuna, ipak, igrati u Švajcarskoj. Utakmice su na rasporedu 20. i 21. februara. Preovladao je, kaže Škrbić, finansijki momenat.

Zatim je Škrbić predstavio tri nova igrača RK Čelik, a to su: Stefan Bugarčić, Marko Čabai i Nikola Matić, koji su se predstavili prisutnim. Gotovo su bili jednoglasni da su odlično primljeni u klubu, kako od saigrača tako i od Uprave koja je ispunila sve obećano, da imaju vrhunske uslove za rad i napredovanje. Optimisti su za narednu utakmicu protiv Vogošće. Mladi Hamza Hadžić obećava dobru igru i očekuje pobjedu u derbiju protiv Vogošćana. Svi zajedno pozivaju navijače da ih bodrenjem podrže, a oni će se odužiti borbenošću u „derbiju godine i derbiju svih derbija“, kako ga nazva predsjednik na današnjem pressu.

Inače, u zimskoj pauzi od dresa Čelika oprostili su se Semir Memić (Bosna Sa), Derviš Birdahić (Bosna Sa) i Eldar Mehić (Krivaja Z.), dok su u klub stigli povratnici i to Ajdin Tufekčić, golman iz Bosne TS i Adnan Begagić iz Kaknja.

Novi šef stručnog štaba, Mehmed Begovac-Meha, ima i štabu 4 trenera: Seldin Rizvanović, Jasmin Salihefendić, Bojan Tepić i Šaćir Delić. Begovac nije pretjerani optimista pred subotnji derbi protiv Vogošće prvenstveno zbog zdravstvenog biltena. Naime, četiri standardna igrača su bolesna ili povrijeđena (gripozni su Mirza Dervenčić i Milan Duvnjak, a povrijeđeni Stefan Bugarčić i Aldin Begagić, nap.a.), a u tim se vratio iskusni Nermin Mujanović. Nada se oporavku navedenih igrača do subote i velikog protivnika Vogošće, koja ima 5 reprezentativaca. Uz dobru igru, ipak, nada se uspjehu protiv Vogošćana.

U upravi RK Čelik kažu da je „utakmica sa RK Vogošćom za Čelik ne samo derbi kola već derbi ove godine,  jer Čelik sa novim Stručnim štabom i obnovljenom  ekipom žarko želi priključak ka samom vrhu  tabele Premjer lige BiH. Zato se očekuje veliki interes i rekordna posjeta i podrška publike u Gradskoj areni“.

Da ponovimo, utakmica RK „Čelik“ – RK „Vogošća Poljine hils“ na rasporedu je u subotu 06.februara 2016.godine u 15,25 sati u Areni Zenica.

 E.Imamović za Zenicablog

celikvogoscaph01

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno