Rukomet

RK Čelik igrao neriješeno u Gradačcu: RK Gradačac – RK Čelik 28:28

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik igrao neriješeno u Gradačcu: RK Gradačac – RK Čelik 28:28 – Odlična utakmica u Gradačcu

Čelik u odigrao sjajno ali ipak neriješen rezultat protiv Gradačca, 28:28

Sudije ponovo ”glavne face” i to na terenu na štetu RK Čelika

Utakmica 19. Kola Prve lige Fedaracije BiH, RK Gradačac – RK Čelik, igrana u dvorani Gradačačkog sajma pred oko 200 gledalaca. Sudije: Elvir Hasić i Adnan Nurić, a delegat Nermin Šahović – svi iz Gračanice. Isključenja: Gradačac 4, a za Čelik 8 minuta. Sedmerci: 3 (2) za Gradačac, a 5 (3) za Čelik.

RK GRADAČAC: Dino Hećimović (9 odbrana), Nermin Čaušević (4), Halil Udovinčić (1), Adi Mehmedčehajić, Ensar Mehić, Nermin Išić (4), Malik Zahirović, Armin Kahvedžić (9), Refik Mujčinović, Hamid Bolovan, Maid Kavazović, Edin Zrnić (10), Edin Čaušević , Asmir Hadžiomerović. Trener: Dado Doborac.

RK ČELIK: Adi Pašalić (4), Jasmin Omerović, Edhem Grabus (2), Adnan Sumbuljević (4), Adnan Begagić (5), Edvin Begović (6), Kenan Biogradlja (7), Mirsad Čelenka, Muamer Kaljić (6 odbrana), Jasmin Beganović (9 odbrana), Danijel Jurić, Mustafa Babić. Trener: Seldin Rizvanović.

Odlična utakmica i sjajna igra RK Čelika

Sjajna utakmica u Gradačcu u okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH, izmedju dva stara znanca iz Premijer lige: domaćina RK Gradačac i RK Čelika. Bio je to sudar dva podmlađena tima, gdje je Čelik za nijansu bio bolji. Rezultat je gotovo čitavo vrijeme utakmice bio ”u egalu”, a domaćina je u ”egalu” držao sudijski par iz komšijske Gračanice, Elvir Hasić i Adnan Nurić.

Trener Zeničana Seldin Rizvanović se prvi put odlučio da na terenu drži uglavnom istu sedmorku, a ne na stalne rotacije igrača. Mora se reći da je to učinjeno više iz nužde, jer u odnosu na utakmicu iz prethodnog kola, nije nastupilo čak četiri igrača, među kojima je i povrijeđeni Faris Mrako, jedan od najboljih igrača Čelika. Pored njega, u Gradačac nisu putovali ni Ahmed Oruč, Omer Suljić i Mateo Brekl.

Najbolji igrači utakmice
Prva sedmorka Čelika: golmani Kaljić (u prvom) i Beganović (u drugom poluvremenu) – bekovska linija Danijel Jurić (zbog povrede zamijenio ga i igrao veći dio utakmice Edhem Grabus – Adnan Sumbuljević – Kenan Biogradlija. Pivot: Adnan Begagić, a krila Adi Pašalić i Edvin Begović. Bila je to ekipa koja je izgarala na terenu, borila se, trčala, primala udarce, vraćala se…

Kod RK Gradačca su odlično igrali Edin Zrnić (10 golova), te Armin Kahvedžić (postigao 9 golova). Njih dvojica su postigli 19 od ukupno 28 golova!

Kod Čelika su svi igrali odlično, s tim da je Danijel Jurić odlično započeo utakmicu, ali je odmah na početku utakmice – nakon samo minut i 34 sekunde – dobio žestok udarac u glavu, tako da je veći dio utakmnice pauzirao i nije mogao dati svoj maksimum! Igrač Gradačca koji ga je udario, Nermin Čaušević, umjesto crvenog dobija samo žuti karton.

Najviše golova za Čelik su postigli Kenan Biogradlija (7), Edvin Begovć (6 a dva penala nije realizovao), Adnan Begagić (5), te Adnan Sumbuljević i Adi Pašalić (po 4 gola).

”Vrlo dobra, požrtvovana, zrela i dopadljiva igra našeg tima dala je rezultate. Odigrali smo neriješeno protiv odlične mlade ekipe RK Gradačca, a da nas sudije nisu stalno ”presijecale” i značajno oštetile, bila bi to sigurna naša pobjeda”, kaže trener RK Čelika Seldin Rizvanović.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić dodaje:

”I ova utakmica je pokazala da su sudije (čast izuzecima) najslabija tačka u i inače lošoj organizaciji Rukometnog saveza BiH. Ovdje se zaista mora nešto preduzeti, ali se postavlja pitanje: kako i s kim?”, kaže Škrbić.
”Čestitam momcima koji su se izvanredno i požrtvovano borili, prosto ginuli za svakom loptom, izgarali i bili pravi tim. Samo sa takvom igrom se i može pobjeđivati – pobijediti i protivnička ekipa i sudije”, ističe Škrbić.

Narednog vikenda RK Čelik igra protiv vrlo dobre Krivaje u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno