Rukomet

RK Čelik donio bodove iz Tešnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda RK Čelik – Utakmica igrana u Sportskoj dvorani Tešanj. Gledalaca oko 120. Sudije: Dženan Grbić i Mirza Teletović (Gradačac). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Rezultat: 32:25 (poluvrijeme 17:14) za RK Čelik. Sedmerci – RK Bosna 8 (4), a za RK Čelik 3 (3). Isključenja: RK Bosna 2 minuta, a RK Čelik 12 minuta.

RK BOSNA: Božidar Bajović, Dženan Okić (1), Tarik Kantić (4), Haris Isaković (2), Jasmin Bedak, Zlatko Isaković (8), Emir Mujaković (1), Nikola Sauka (4), Aleksa Pejić, Dražen Kuzmić (3), Refik Bašić, Dino Sinanović, Mahmut Isaković (2). Trener: Ljubomir Filipović Miki.

RK ČELIK: Muamer Kaljić, Faris Mrako, Eldar Mehić (5), Kenan Muslić (7), Ismar Kahrić (2), Jasmin Omerović (10), Danijel Jurić, Riad Polić (13 odbrana plus odbranjena 3 penala), Kenan Biogradlija, Ivo Mišković, Haris Muhić (4 odbrane plus 1 penal), Aldin Begagić (2), Mirsad Čelenka, Muhamed Ajanović (5), Ekrem Kobilica, Adi Pašalić (1). Trener: Nermin Gušić.
Dobra i fer utakmica

Rukometaši Čelika u odličnoj rukometnoj predstavi su teže nego što se očekivalo došli do tri boda protiv RK Bosne u Tešnju. Ekipa RK Čelika se trgnula tek pošto je domaća ekipa povela rezultatom 4:0, a gosti su izjednačili pa poveli tek u dvadesetoj minuti.
Od tada do kraja utakmice Čelik je stalno bio u vođastvu, u jednom trenutku i sa 12 golova razlike, ali se ni igrači RK Bosne nisu nikako predavali, već su stalno davali žestok otpor.

Tako je prvo poluvrijeme završeno rezulatom 17:14 za Čelik, a na kraju utakmice je bilo sedam razlike za RK Čelik (32:25). Sudijski par Grbić – Teletović iz Gradačca su se stalno i primjetno stavljali na stranu domaćina RK Bosne, što se najočitije vidjelo kroz činjenicu da su za domaću ekipu dosudili 8, a za RK Čelik 3 sedmerca, te da su dosudili za Bosnu 2 minuta isključenja a za Čelik čak 12 minuta, i to u jednoj vrlo fer i pravoj sportskoj utakmici.

Sve su svemu, opet odlična utakmica u kojoj su se dvije ekipe čitavih 60 minuta žestoko borile i to bez bez ikakvih incidenata. Na kraju pobijedila je bolja ekipa Čelika u kojoj se posebno istakao golman i kapiten Riad Polić sa 13 odbrana, plus odbranjena tri penala, te krilo Jasmin Omerović (10 pogodaka), Kenan Muslić (7) i Muhamed Ajanović (sa 5 pogodaka za Čelik). U biti, do preokreta u utakmici kod Čelike je došlo tek nakon dvadesete minute, uvođenjem u tim Aldina Begagića, Kenana Muslića i Muhameda Ajanovića.

U solidnoj ekipi domaćina RK Bosne, pored već pomenutog Zlatka Isakovića (postigao 8 golova), odlični su bili i Tarik Kantrić i Nikola Sauka, koji su postigli po 4 gola.

Na kraju valja istaći da je ekipu RK Bosne sa klupe vodio trener Miki Filipović, bivši trener Čelika, pod čijom komandom je posljednjih godina (ukupno 3,5 godine je bio trener Čelika) RK Čelik postigao najbolje sportske rezultate u svojoj historiji, i to u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada je bio u samom vrhu bh. rukometa.

U narednom kolu, 16. marta, RK Čelik u derbiju kola u Zenici dočekuje ekipu RK Kaknja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno