Nogomet

Rješavanje statusa Salčinovića i Bronje ostaje briga za stručni štab NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika okončali su prvu sedmicu priprema za sljedeću sezonu u kojoj će nastupati u 1.ligi FBiH. Na treninzima je prisutno 30 nogometaša, a do polaska na Kupres bit će poznata imena 25 igrača koji će biti u rosteru tima za sljedeću sezonu.

Dolaskom devet novajlija (Mehić, Salkanović, Piljug, Bajramović, Brkić, Horić, Hrelja, Šarić, Tabaković) zaoštrena je konkurencija u ekipi, tako da na svakoj poziciji trenutno imaju po dva nogometaša.

Za narednu sedmicu planirana su četiri treninga, jedna regeneracija, utakmica protiv Mladost Kikači (subota), te dan odmora. Danas će izabranici Armina Duvnjaka odraditi trening na stadionu u Nemili što će biti prilika da mještani ovog mjesta blizu Zenice, gdje se nalazi veliki broj navijača Čelika na licu mjesta vide svoje ljubimce.

Evidentno je da će pet do šest igrača biti ponuđeno da odu negdje na posudbu, budući da će se u novu sezonu ući sa 22 igrača plus tri golmana. Ono što je još pod upitnikom jeste status kapitena Fenana Salčinovića, koji nije trenirao ove sedmice, te status napadača Hamze Bronje. Ovaj 18-godišnjak je u Zenicu došao iz Novog Pazara, te je veoma blizu da ostane u crno-crvenom dresu i tako zaključi listu pojačanja za narednu sezonu.

Angažovanjem Bronje, te riješenjem situacije oko Salčinovića stručni štab će imati jasnu situaciju i igrački kadar, kako bi u narednih mjesec dana do početka sezone pripremili ekipu što bolje i spremno dočekali prvo kolo.

Inače NS FBiH potvrdio je da će žrijeb parova za novu sezonu Prve lige FBiH biti održan u srijedu (12.07.), te na Bilinom polju nestrpljivo očekuju da saznaju s kojim timom će igrati u prvom kolu.

Nema sumnje da nas očekuje nikad uzbudljivija 1.liga FBiH, gdje će u borbi za vrh biti dosta klubova (Čelik, Sloboda, Stupčanica, Budućnost, Bratstvo, Rudar), ali ne treba ni otpisati ekipe poput Zvijezde, Tomislava, Mladosti, koji će sigurno tražiti svoju šansu za visok plasman.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno