Info

Bez rezultata popisa u 2015. godini

Adil Osmanović
Adil Osmanović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rezultati popisa stanovništva Bosne i Hercegovine provedenog 2013. godine, neće biti objavljeni ni do kraja ove godine, kazao je danas ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o temi “Poslanici/delegati pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara”, javlja Anadolu Agency (AA).

Pitanje o kašnjenju sa objavom rezultata popisa stanovništva BiH postao je delegat Kluba Srba u Doma naroda Dragutin Rodić (DNS).

“Koja su to neusaglašena pitanja, stvorene su zakonske pretpostavke da se popis obavi i to je bilo nužno”, kazao je Rodić.

Osmanović je istakao kako je tačno da proces obrade podataka ne ide u skladu sa planiranim aktivnostima, dodavši kako ne postoji koncenzus u vezi sa obradom podataka.

“Problem oko kojeg ne postoji neusaglašen stav statističkih zavoda jeste broj rezidentnog stanovništva koji se obrađuje. Prijedlog je da se uskladi sa Zakonom i preporukama međunarodnog monitoringa, da se usaglasi način obrade. Objava prvih konačnih rezultata bit će maksimalno 60 dana od dana usvajanja tog načina obrade. Izvjesno je da neće biti u ovoj godini rezultata popisa”, kazao je Osmanović.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno