Rukomet

Rezultati Međunarodnog turnira prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj areni Zenica danas je okončan peti međunarodnu „Rukometni spektakl“ koji je ugostio preko 600 rukometaša iz zemalja regiona Zapadnog Balkana, javlja Anadolu Agency (AA). U kategoriji dječaka 2000. godište i mlađi prvo mjesto osvojila je Škola rukometa Brod iz Hrvatske. Za najboljeg strijelca proglašen je Mirza Mehinagić, najbolji igrač bio je Adnan Isaković, dok je za prvog golmana turnira u ovoj kategoriji proglašen Joško Tokić.
U kategoriji 2002. godište i mlađi u finalnoj utakmici snage su odmjerili Metković i Maglaj. Uspješnija je bila ekipa Metkovića. Igračem turnira u kategoriji 2002. godište i mlađi proglašen je Alan Mujkanović, najbolji strijelac bio je Luka Gnjec, a najatraktiviji i ujedno najmlađi igrač bio je desetogodišnji Tarik Suljaković.
U finalnom susretu seniora snage su odmjerili Radnički i domaćin „Čelik junior“, gdje su domaći slavili sa dva gola razlike. Najboljim igračem proglašen je Muhamed Ajanović, najbolji strijelac Gajić Maj, a titulu najboljeg golmana ponio je Luka Pavičević.
Ovo je već peti međunarodni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa „Čelik junior“ iz Zenice a koordinator selekcija i jedan od organizatora Vladimir Zeljko zadovoljan je i ovogodišnjom organizacijom. Od sljedeće godine prema riječima organizatora turnir će se najvjerovatnije igrati u tri grada.
Počeo “Rukometni spektakl” koji je u Zenici okupio 600 igrača iz regije Čelik junior
„Ove godine turnir je u nešto većem izdanju. Naravno, to se odnosi na ukupan broj igrača, a imamo jednu ekipu iz Srbije što ranije nije bio slučaj. Sami sebi dajemo zadaću da se svake godine dižemo na veći nivo. Ovom prilikom bih da kažem da za sljedeću godinu planiramo proširiti turnir sa još više ekipa i možda uvedemo selekcije djevojaka, te bi se u tom slučaju turnir igrao u tri grada, Kaknju, Vitezu i Zenici“, istakao je Zeljko za Anadolu Agency.
Ovogodišnji turnir okupio je 28 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno