Ostali sportovi

Rezime protekle sezone u ženskom odbojkaškom klubu „Čelik-R“ iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rezime protekle sezone u ženskom odbojkaškom klubu „Čelik-R“ iz Zenice – Prije dvije sedmice završen je ligaški dio takmičenja u Prvoj ženskoj federalnoj ligi, grupa Jug –A2, sezona 2018/2019, u kojoj je nastupala i ekipa OK „Čelik-R“ iz Zenice.

Ovu grupu sačinjavale su sljedeće ekipe:

OK „Čelik-R“ Zenica

OK “CENTAR ORT” Sarajevo
OK “SA VOLLEY” Sarajevo
SOK “Mostar II” Mostar

OK “STUDENT” Mostar
OK “Ljubuški” Ljubuški
OK “DELMINIUM” Tomislavgrad
OK “Breza 1934” Breza

 

U 11 odigranih utakmica ženska ekipa OK „Čelik-R“ zabilježila je 11 pobjeda i 3 poraza. Dva poraza su doživjeli od pobjednika ovogodišnje sezone, ekipe OK “Centar ORT” iz Sarajeva, a jedan poraz od drugoplasirane ekipe OK “SA Volley”, takođe, iz Sarajeva. Nažalost, ta tri poraza su ih koštala ulaska u Superligu FBiH i ove godine.

Tim povodom u klubu je napravljena analiza učinka u sezoni u svim nastupima, koju su objavili na svojoj oficijelnoj facebook stranici, analizu prenosimo u cjelosti:

-Ukupan rezultat naše igre ove sezone je sljedeći: Ukupno 11 pobjeda i 3 poraza (32 boda), 34 osvojena seta i 11 izgubljenih. Osvojili smo 1050, a izgubili 690 poena u svih 14 utakmica. Prvoplasirana ekipa ima 40, a drugoplasirana 36 bodova. Nisu daleko od nas. Falilo nam je malo sportske sreće i želje za pobjedom. Ekipama “Centar ORT” i “SA Volley” upućujemo iskrene čestitke na uspjehu! Sa njima svakako predstoji dugogodišnja prijateljska saradnja!

Ono što nas raduje jeste svakako nastup našeg mlađeg pogona u ligaškom takmičenju. Kadetkinje našeg kluba su činile više od pola seniorske ekipe što svakako predstavlja svojevrstan uspjeh.

Prije samog početka ligaškog takmičenja bili smo domaćin 2. po redu “Street Volleyball” turnira gdje smo osvojili drugo mjesto. Održali smo i naš ljetni odbojkaški kamp na Boračkom jezeru u augustu mjesecu.

U novembru smo bili prvaci 15-og tradicionalnog turnira za žene pod organizacijom Odbojkaškog kluba “Vogošća” iz Vogošće. U decembru smo sa našom kadetskom ekipom postali prvaci grupne faze kadetskog takmičenja i prošli na federalnu završnicu, koja se igra 04. i 05. Maja 2019.godine u Kaknju. Na federalnoj završnici ćemo odmjeriti snage sa ekipama “Centar ORT”, ŽOK “Kakanj”, OK “Troglav” i “Gradina Herceg” iz Srebrenika.U januaru smo održali i naš zimski kamp za mlađe članice na našim prelijepim Smetovima. Krajem maja putujemo u Prijedor, gdje ćemo učestvovati na tradicionalnom odbojkaškom turniru za žene koje organizuju naši prijatelji iz Odbojkaškog kluba “Prijedor”.

Na ljeto nas čeka putovanje u Crnu Goru na drugi po redu turnir, koji organizuje Odbojkaški klub “Grebaje” iz Gusinja. U mjesecu julu planiramo organizaciju i trećeg po redu “Street Volleyball” turnira.

Ljeto nije ljeto bez našeg odbojkaškog kampa u saradnji sa Savezom izviđača Grada Zenica. Ove godine nam je to 13. po redu kamp!

Na jesen ponovo počinjemo sa ligaškim takmičenjem i takmičarskom sezonom 2019/2020 -, kaže se na kraju analize iz OK „Čelik-R“ iz Zenice.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno