Nogomet

Rezime priprema NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon utakmice prvih timova Čelika i Travnika (1:0, strijelac Semir Bajraktarević, nap.aut.), koja je igrana dva puta po 30 minuta, u nastavku su igrali, uglavnom, rezervisti Čelika i Travnika i to 45 minuta. Čelik je bio bolji i efikasniji od gostiju, te zabilježio uvjerljivu pobjedu od 3:0. Strijelci su bili mladi Namir Alispahić (2x) i Asim Zec, Čelikovo proljetno pojačanje.
Utakmice su odigrane u subotu od 15 sati na B-terenu na Kamberovića polju (teren sa umjetnom travom) pred oko 50-ak navijača po hladnom i pomalo vjetrovitom vremenu (+3*C).
Šef stručnog štaba domaćih, Boris Pavić, bio je zadovoljan nakon ove subotnje provjere, jer je konkurencija za prvi tim i takmičarsku ekipu od 18 nogometaša, sada povećana. Zadovoljan je u trkačkom dijelu, ali ostaju, i dalje, problemi sa realizacijom.
Očekuje pobjede i u prvenstvu za izlazak iz dosta nezavidne situacije na tabeli nakon jesenjeg dijela prvenstva. Prva na redu je utakmica sa starim rivalom, Slobodom iz Tuzle, u narednu subotu na Bilinom polju. „Sigurno neće biti lako. Imamo problema u određenim segmentima igre, trebamo trenirati, trebamo raditi i vjerovati da će biti dobro”- ističe Pavić.
U predigri ovih utakmica, na istom tereni, igrali su, takođe, prijateljsku utakmicu dva pretendenta za naslov prvaka Prve lige Federacije BiH Mladost i Bratstvo iz Gračanice. Uspješniji i bolji bili su izabranici trenera Mladosti iz Doboj Kaknja, Kape, koji su prikazali dobru igru i dokazali da spremno dočekuju nastavak prvenstva u kojem imaju velike ambicije. Golove su postigli, u prvom poluvremenu, novajlija Srđan Savić i Haris Dilaver.
PRIPREME:
Na Čelikove zimske pripreme putovali su: Golmani: Adi Adilović, Semir Bukvić i Aid Vehabović;
Odbrana: Haris Hećo, Harun Huseinspahić, Dženan Bureković, Renato Gojković, Emir Jusić, Zlatko Kazazić, Anes Duraković, Jovo Kojić;
Vezni nogometaši: Nikola Simić, Eldar Kavazović, Samir Pezer, Vladimir Grahovac, Anel Dedić, Nebojša Pejić, Marin Popović, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Yunus Gülnar;
Napadači: Alen Dedić, Vernes Selimović, Asim Zec, Namir Alispahić, Edib Sikira i Hanan Adilović;

Nakon četiri odigrane utakmice u Zenici, uoči odlaska na pripreme, novi trener odlučio se odreći usluga dva nogometaša. Radi se o Harisu Ribiću i Ognjenu Raduloviću, s kojim je sporazumno i raskinut ugovor.
Među putnicima bilo je osam nogometaša, koji su ove zime stigli na Bilino polje: Emir Jusić, Haris Hećo, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Nebojša Pejić, Asim Zec, Edib Sikira i Yunus Gülnar.
Kao što je i najavio, trener Boris Pavić na pripreme je vodio i tri juniora, a na spisku su se našli: Aid Vehabović (golman), Anes Duraković (odbrana) i Hanan Adilović (napad).
Zbog povreda van stroja su Fenan Salčinović i Ahmed Džafić, koji su također prošli dio priprema sa Čelikom.
Inače, Čelik je odigrao devet pripremnih-kontrolnih utakmica i zabilježio je 6 pobjeda i tri neriješene utakmice uz gol razliku 12:4.
Donosimo rezultate Čelika na pripremnim utakmicama i strijelce za Čelik:
1.Utakmice odigrane u Zenici:
Čelik – Budućnost (Banovići) 1:0 – Strijelac Marin Popović
Čelik – Goražde 1:0 – Nikola Simić iz penala
Čelik – Mladost (Doboj Kakanj) 2:2 – Nikola Simić iz penala i Alen Dedić
Čelik – Rudar (Kakanj) 3:1 – Alen Dedić, Fenan Salčinović i Ognjen Radulović iz penala
Čelik – Travnik (prvi timovi) 1:0 – Semir Bajraktarević
Čelik – Travnik (rezervisti) 3:0 – Namir Alispahić (2x) i Asim Zec
2.Utakmice odigrane u sklopu priprema u Međugorju:
Čelik – Sloga (Ljubuški) 0:0
Ploče: „Jadran Luka Ploče“ – Čelik 0:0
Gabela: GOŠK – Čelik 1:1 – Nikola Simić iz penala

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno