Ostali sportovi

Rezime nastupa atletske reprezentacije u Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rezime nastupa atletske reprezentacije u Turskoj: Jedna medalja, četiri državna rekorda i norma za Svjetsko prvenstvo u Keniji

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Elvirom Krehmićem i trenerima Mehmedom Skenderom i Mensurom Vrcić, imala je zapažen nastup na Prvenstvo Balkana u dvorani za juniore. Na kraju dana, kada sve sumiramo, imamo jednu medalju, četiri lična rekorda, četiri državna rekorda i jednu normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore/ke u kenijskom Nairobiju.

Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo sedam atletičara: Mediha Salkić, Nermin Štitkovac, Anja Čolaković, Sara Lučić, Ervin Rahmanović, Maid Redžić i Aleksandra Roljić.

Mlada Banjalučanka, Aleksandra Roljić, imala je najbolji nastup. Nastupila je u trci na 800 metara i osvojila je treće mjesto sa vremenom 2:13,03. Ostvarenim rezultatom oborila je rekorde Bosne i Hercegovine na 800 metara u tri kategorije, mlađe juniorke, juniorke i seniorke, te je ispunila normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore/ke koje će se održati u kenijskom Nairobiju.

Maid Redžić oborio je državni rekord u skoku u vis. Zeničanin je preskočio ljestvicu postavljenu na 198 centimetara, te je za čak 15 centimetara popravio rekord Samira Hodžića. Redžiću je ta visina bila dovoljna za petu poziciju.

Lične rekorde su oborili Nermin Štitkovac i Ervin Rahmanović. Štitkovac je nastupio u bacanju kugle, te je osvojio deseto mjesto sa hicem 15,81 m. Rahmanović je nastupio u trci na 60 metara sa preponama. Zauzeo je šestu poziciju sa vremenom 8,40s.

Ostali rezultati:

Vis – Sara Lučić – 172 cm – Četvrto mjesto

Troskok – Anja Čolaković – 11,62m – Šesto mjesto

Kugla – Mediha Salkić – 13,54m – Peto mjesto



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno