Ostali sportovi

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci ubjedljivo pobijedila Egipat u Tokiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobijedila je protiv Egipta u prvom meču na Paraolimpijskim igrama u Tokiju rezultatom 3:0 u setovima te na taj način najbolje otvorila ovaj turnir.

Naši odbojkaši do osvajanja prvog seta došli su nakon 25 minuta, a konačni rezultat bio je 25:23. Sličan scenarij viđen je i u drugom setu, s tim da su naši odbojkaši slavili nakon 28 minuta i to rezultatom 25:22.

U trećem, na kraju će se ispostaviti odlučujućem setu, naši odbojkaši slavili su rezultatom 25:15 i tako nakon sat vremena i 14 minuta upisali prvu pobjedu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Najefikasniji u našem timu bio je Safet Alibašić koji je osvojio 13 poena, a pratio ga je Mirzet Duran koji je osvojio 12 poena. Istakao se još Ermin Jusufović sa osam osvojenih poena, kao i Adnana Manko, također s osam poena.

U Egiptu se istakao Hesham Elshwikh koji je osvojio 11 poena.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno