Ostali sportovi

Kreće i Prva ženska liga FBiH – Nogometašice Čelika domaćini Slobodi iz Tuzle

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 28./29.8.2021.godine, kreće takmičenje u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi FBiH, sezona 2021/2022, u kojoj nastupa i ženski nogometni klub (ŽNK) Čelik iz Zenice. Liga će brojati 12 klubova i to: Čelik (Zenica), Sloboda (Tuzla), Brotnjo (Čitluk), Respekt (Sarajevo), Mladost (Nević Polje), Sana 2014 (Sanski Most), Sloboda (Simin Han), Inter (Posušje), Sarajevo, Troglav 1918 (Livno), Željezničar 2011 (Bosanska Krupa) i Libero (Goražde).

U prvom kolu ŽNK Čelik je domaćin ekipi Slobode iz Tuzle. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 29.8.2021. godine u 14,30 sati na B terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici. Službena lica za ovu utakmicu su: glavni sudija Ena Isen (Semizovac), pomoćnice A1 Azra Dilberović (Ilijaš), A2 Amina Ribić (Sarajevo), delegat Naida Halilović (Zavidovići). Pred ovu utakmicu u Zenici uzeli smo izjavu za Zenicablog od Safete Kavaz, nove predsjednice Upravnog odbora ŽNK Čelik

– Nakon pauze od četiri mjeseca došlo je vrijeme da se vratimo na zelene terene. Kada je u pitanju prva ženska liga.u nedjelju 29.08.2021.godine u goste nam dolazi ekipa Slobode iz Tuzle s kojom smo prošle sezone odigrali kvalitetne mečeve, te smo upisali jednu pobjedu i jedan poraz.Što se tiče našeg kluba imali smo dosta izmjena u trenerskom i u igračkom kadru. Iz prošlogodišnjeg rostera nedostaju standardne igračice, Lejla Koluh (otišla u Sloveniju) i Sajra Kulalić (Iskra Bugojno). Vratile su nam se dvije naše stare igračice, Sumeja Bektaš, koja je uspješno nastupala za višestrukog prvaka BiH, SFK 2000, Aida Šeper koja je bila dio kolektiva Iskre Bugojno, a doveli smo i iskusnu Svjetlanu Crnjak koja iza sebe ima bogatu karijeru. Tu su još igračice bivšeg rivala, ekipe Mladost iz Nević Polja, Nedžmina Gazibara, Aida Salkić i Fata Lihić. I još jedno pojačanje, Arnela Begić iz Iskre, koja je igrala u našem klubu.

To je kada su igračice u pitanju i one će igrati  pod palicom trenera Adisa Bešića, koji je takođe naše pojačanje. Tu su i trenerice Džana Đordić i Arijana Puljić, naše dvije najbolje, licencirane trenerice iz Zenice. Naše ambicije su jasne, da osvojimo vrh tabele, te i sam napad na Premijer žensku ligu. Sloboda Tuzla nam je jedan od glavnih konkurenata za vrh tabele, te od djevojaka očekujem zalaganje, trud,borbenost, sve ono što jedan sportista treba da ponudi od sebe na terenu. sve dogovoreno u svlačionici da iznesemo na teren i bez sumnje rezultat ne smije izostati. Na nama je da igramo, a na vama da dođete i da nas bodrite. Mi smo spremni, a vi?  – kazala nam je Safeta Kavaz. Skupština kluba je izabrala u junu novi Upravni odbor na čelu sa predsjedavajućom Safetom Kavaz. Ostali članovi Upravnog odbora su: Rusmir Spahić i Emir Begagić. Predsjedavajuća Skupštine Kluba je Lela Kukuruzović.

Predstavljamo novo pojačanje ŽNK Čelik:

Adis Bešić je novi trener ŽNK “Čelik” Zenica. Dugogodišnje iskustvo će doprinjeti trenažnom procesu Čelika. Nastupao za NK Zenica, NK Jedinstvo, NK Krupa, NK Igman, NK Travnik, NK Iskra Bugojno, NK Vis Sim bau Kosova. Trenersku poziciju je imao u FK “Breznica” Pljevlja, NK “Fortuna” Zenica, kao i u Školi golmana “Almir Tolja”. Proglašen je za najboljeg instruktora Danske škole u regionu.

-I ono što je najvažnije, empatičan i profesionalan pristup koji je usmjerio u kratkom vremenskom periodu je izazvao oduševljenje igračica i Uprave kluba. Adisu želimo puno sreće u radu sa našim igračicama!-, kažu ponosno iz ŽNK Čelik. Parovi 1.kola: Čelik – Sloboda (Tz), Brotnjo – „Željezničar 2011“, Respekt – „Troglav 1948“, Mladost – Sarajevo, „Sana 2014“ – Inter, Sloboda (Simin Han)- Libero.

E.Imamović; Foto ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno