Zenica

Renovirana ambulanta u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mjesnoj zajednici Nemila saniran je objekat u kojem je smještena ambulanta Doma zdravlja Zenica koja je gotovo u potpunosti bila uništena u toku prošlogodišnje majske prirodne nesreće koja je zadesila područje grada Zenica. Javna ustanova „Dom zdravlja“ je u vrijeme prirodne nesreće imala štete oko milion KM.
Prtojekt sanacije u naselju Nemila, kojeg je naručio Grad Zenica, podrazumijevao je građevinsko-zanatske radove i izmjenu kompletnih mašinskih, elektro i vodovodnih instalacija.
Ukupna vrijednost radova je oko 230.000,00 KM. Dio troškove građevinsko-zanatskih radova u vrijednosti od 180.000,00 KM finansirala je nevladina organizacija Muslimehelfen iz Njemačke. Ostale troškove snosili su JU “Dom zdravlja” Zenica i Grad Zenica.
Izvođač radova bio je Uniprojekt komerc inženjering d.o.o Zenica. Sredstva u vrijednosti od 60.000,00 KM donirao je UNDP. Sredstva su namijenjena za kupovinu aparata za elektroterapiju, defibliratora, aparata za magnetoterapiju, za nabavku digitalnog UZ color Dopplera, 12 kanalnog EKG i karditokograf CTG aparata.
Ovim projektom stanovnici nemilskog kraja, njih petnaest hiljada, imat će na jednom mjestu zdravstvene usluge zbog kojih su morali ići u Zenicu. Na raspolaganju im je savremena dijegnostika, fizikalna terapija, ultrazvučna dijagnostika, stomatologija, laboratorija, pedijatrija i apoteka. Ovom prilikom najavljeno je otvaranje punkta stanice hitne medicinske pomoći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno