Nogomet

Remi zeničkog Rudara i Radnika iz Hadžića na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi zeničkog Rudara i Radnika iz Hadžića na Kamberovića polju – Uokviru 19.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je domaćin ekipi FK Radnik iz Hadžića. Završeno je neriješenim rezultatom.

Rezultat: FK Rudar Zenica – FK Radnik (H)  2:2 (2:1);

Strijelci: 1:0 Imran Sarajlić u 13′, 1:1 Benjamin Šehić u 32′, 2:1 Besim Kolić u 37′, 2:2 Nermin Hadžić u 69′.

Žuti kartoni: Mustafa Ganibegović, Imran Sarajlić, Ermin Krivić (Rudar).

Sastav Rudara:

Mustafa Ganibegović, Halil Hodžić (od 69.Ermin Gluhić), Abdu-Selam Lužić, Mirza Serdarević, Harun Vardo-cap (od 12. Halil Kozlić), Ermin Krivić, Aldin Kubat, Ajdin Hrustić (od 89.Emir Kapo), Besim Kolić, Mahir Jusić, Imran Sarajlić. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović).

Glavni sudija bio je Eldar Parla (Sarajevo), pomoćnici: A1 Semin Mamela (Breza), A2 Alen Beganović (Ilijaš), delegat Samir Imamović (Goražde). Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici po oblačnom vremenu (+12*C), pred oko 50-ak gledalaca.

Domaći su poveli u 13.minuti sa 1:0 preko Imrana Sarajlića, a gosti izjednačili na 1:1 u 32′ preko Benjamina Šehića. Pet minuta nakon izjednačenja, u 37.minuti, domaći su ponovo u vođstvo od 2:1 preko svog prvog strijelca Besima Kolića. Rudar je odolijevao ofanzivi Hadžićana do 69.minute, a tada gosti postižu izjednačujući gol za 2:2 preko Nermina Hadžića. Ispostavilo se da je 2:2 i konačan rezultat ove uzbudljive utakmice.

Zeničani su pružili snažan otpor ekipi Radnika iz Hadžića, koji je četvrti na tabeli. Posebno ističemo mladog golmana Mustafu Ganibegovića, koji je veoma uspješno zamjenio standardnog golmana Aida Vehabovića i sa nekoliko odličnih odbrana pokazao da se na njega može računati.

U narednom, 20. kolu zenički Rudar je gost ekipi NK Azot iz Vitkovića.

Rezultati 19.kola, 31.3./01.4.2018.:

Zenica: Rudar –Radnik (H) 2:2

Sarajevo: Famos – Žepče 3:1

Zavidovići: Krivaja – Pobjeda Tešanjka 1:0

Ilijaš: Ilijaš – Natron 1:1

Usora: Usora – Azot 1:1

Maglaj: Moševac – Bosna Union 3:1

Ilijaš: Jedinstvo Ljubinići – Borac (J) 1:3

(Slobodna je bila ekipa Goražde)

Na tabeli je u vođstvu Borac iz Jelaha i Goražde sa po 38 bodova, treći je Moševac sa 37 bodova. Na začelju su Jedinstvo iz Ljubinića, Krivaja i Bosna Union sa po 15 bodova, te Usora sa 17 bodova. Zenički Rudar je na 9.mjestu sa 21 bod.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno