Zenica

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Muftiluk zenički

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Muftiluk zenički – U ponedjeljak 9. aprila 2018. godine, reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović boravio je u radnoj posjeti Muftijstvu zeničkom.

Zajedno sa Reisu-l-ulemom u posjeti Muftijstvu zeničkom bili su predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Hasan Čengić, prof. dr. Hilmo Neimarlija i šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić.

U okviru posjete Reisu-l-uleme Mufijstvu zeničkom organiziran je radno konsultativni sastanak sa članovima Sabora IZ u BiH sa područja Muftiluka zeničkog, glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa.

Na početku sastanka prisutnima se obratio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, koji je u svom obraćanju izrazio dobrodošlicu Reisu-l-ulemi i gostima, te informirao učesnike sastanka o stanju vjerskog života i problemima na području Muftiluka zeničkog.
Reisu-l-ulema je u svome obraćanju, između ostalog, naglasio da je cilj organiziranja susreta sa sabornicima, glavnim imamima i predsjednicima medžlisa sagledavanje općih društvenih uvjeta u kojima djeluju organi i organizacione jedinice Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog, analiza rezultata dosadašnjeg rada i sagledavanje perspektiva budućeg djelovanja Islamske zajednice u cjelini. Također, Reisu-l-ulema je istakao da je misija Islamske zajednice utemeljena na Kur’anskom principu naređivanja dobra, a odvraćanja od zla, te da je Islamska zajednica danas onakva kakva nam je ostavljena od naših predaka, a da od nas zavisi kakva će biti u budućnosti.

Nakon obraćanja Reisu-l-uleme, predsjednika Sabora, muftije zeničkog i prof. dr. Hilme Neimarlije, prisutni sabornici, glavni imami i predsjednici izvršnih odbora uputili su svoje prijedloge i sugestije u vezi sa radom i aktivnostima Islamske zajednice.

Nakon sastanka sa sabornicima, glavnim imamima i predsjednicima medžlisa organiziran je susret Reisu-l-uleme sa predstavnicima političkog, privrednog i društvenog života Muftiluka zeničkog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno