Zenica

Muftija zenički susreo se sa premijerom ZE-DO kantona i privrednicima Zenice i Tešnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički susreo se sa premijerom ZE-DO kantona i privrednicima Zenice i Tešnja – U utorak 3. i petak 6. marta 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u okviru redovnih aktivnosti susreo se sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona gosp. Miralemom Galijaševićem i privrednicima sa područja Zenice i Tešnja.

Tom prilikom razgovaralo se o trenutnom stanju na području Muftiluka zeničkog, sa posebnim osvrtom na infrastrukturne projekte.

Muftija zenički primio delegaciju Saveza slijepih boraca ZE-DO kantona

U srijedu 4. aprila 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Saveza slijepih boraca ZE-DO kantona koju su činili: gosp. Ferid Osmić, predsjednik, gosp. Ramo Muratović, predsjednik Skupštine i gosp. Samir Ćerim, sekretar.

Povod posjete navedene delegacije Muftijstvu zeničkom bio je razgovor o projektu štampanja sufare i Mushafa na Brailleovom pismu za potrebe slijepih osoba (tekst na arapskom jeziku).

Na sastanku je konstatovano da je prva faza projekta privedena kraju, te da slijede druga i treća koje podrazumijevaju štampanje i edukaciju korisnika.

Imajući u vidu ozbiljnost ovog projekta, iskazana je potreba da isti bude realiziran u saradnji i pod stručnim nadzorom Islamske zajednice.

Predstavnici Saveza zatražili su od muftije organiziranje susreta sa rukovodiocem Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Muftija zenički posjetio KPZ Zenica

U četvrtak 5. aprila 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici. Zajedno sa muftijom u posjeti KPZ-u bili su glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i sekretar Muftijstva Edin ef. Kavazović.

Domaćini delegaciji Muftiluka zeničkog bili su direktor KPZ-a gosp. Redžo Kahrić i zamjenik direktora gosp. Ivica Dujmović.
Muftija zenički čestitao je direktoru na imenovanju na ovu funkciju, zahvalio se na saradnji koju Muftijstvo zeničko i Medžlis IZ Zenica sa Kazneno-popravnim zavodom imaju već više od dvadeset godina, a posebnu zahvalnost muftija je iskazao za susretljivost u obezbjeđenju preduvjeta za organiziranje vjerskih aktivnosti u KPZ-u.

Također, na sastanku se razgovaralo o realiziranju projekata u okviru ramazanskih aktivnosti u KPZ-u.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno