Rukomet

Reakcije na žrijeb u Beču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reakcije na žrijeb u Beču iz Rukometnog kluba ,,Čelik”: VELKER TUN JE PREJAK – ALI MI SE NE PREDAJEMO! Nakon što su u Uredu EHF-a u Beču izvučeni parovi za naredno kolo – osminu finala Čelendžer kupa reakcije iz RK ,,Čelika” su – da im ovoga puta žrijeb nije išao na ruke, ali se ne predaju unaprijed i da će se boriti.

Pane Škrbić, predsjednik Kluba:

• Pobijedili smo sjajnu ekipu HK Prištine čiji igrači znaju rukomet i bore se požrtvovanošću do fanatizma, ali i naši igrači su prolili ,,i znoj i krv”, dali svoj maksimum i pobijeidli jaku ekipu ,,Prištine”! Čestitam još jednom našim sjajnim momcima na borbenosti i požrtvovanosti… Samo Radnički iz Kragujevca i mi sa područja bivše Jugoslavije smo ostali među 16 najbojih ekipa evropskog EHF Čelendžer kupa. Sretni smo i zbog naših prijatelja, zbog navijača, zbog igrača… Ja ne znam za riječ ,,predaja”! Prema tome: bez obzira što je Vaker Tun jedan od najtežih protvinika u osmini finala Kupa –borićemo se do posljednjeg atma snage, do pobjede – kaže Škrbić. –Ja lično sam priželjkivao ekipu Radničkog iz Kragujevca, prije svega zbog blizine i manjih troškova…

Senad Skopljak, trener ,,Čelika“:

• Ekipu Vaker Tun je višestruki prvak Švajcarske, ekipa koja je prije dvije godine osvojila Čelendzer kup. Mislim da smo dobili najjačeg protivnika… Ali – borićemo se ..

Aldin Begagić, kapiten ,,Čelika”:

• HK Prištinu, u kojoj ima čak sedam kosovskih reprezetativaca, ,,slomili” smo našom upornošću i borbenošću. Tako ćemo igrati i protiv Vakera…Znači: cilj nam je ići dalje! – kaže Begagić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno