Politika

Reakcija Malika Ejubovića na objavu Farisa Šehovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obzirom da sam bio polaznik Akademije političke odgovornosti na kojoj je bio predavač izvjesni Faris Šehović, objavljujem moje reagovanje koje sam danas poslao Fondaciji Boris Divković

Poštovani

Sa čuđenjem, iznenađenjem i gnušanjem sam pročitao informaciju da je gospodin Faris Šehović u svojim istupima izjednačio zločinca Daria Kordića sa generalom Armije R BiH Sakibom Mahmuljinom.

Mišljenja sam da žrtva i agresor ne mogu biti isto. Uvažavajući presude suda, podsjećam Vas da je Kordić osuđen za direktno planiranje zločina, izneđu ostalog i strašnog zločina u Ahmićima za koji je dokazano da je bio dio Udruženog zločinačkog poduhvata. General Mahmuljin je osuđen što nije spriječio zločin koji su izvršile jedinice za koje je upitno da li su uopšte bile pod njegovom efektivnom komandom.

Presuđen je i ja to poštujem, ali to nikako nije isto.

Nevezano za presudu, više boli paušalna rečenica da je general Mahmuljin imao korist od ratnog perioda. . Naime, Mahmuljinu je u Prijedoru i okolini ubijeno čak 18 članova uže porodice, među njima i dva brata, Nagib (1954. godište) i Omer (1956) koji su stradali u koncetracionom logoru Omarska. Ekshumirani su u jesen 2004. u Starim Kevljanima. Mahmuljin ih je identifikovao 2006. u Centru za identifikaciju Šejkovača u Općini Sanski Most. Ukopani su u julu 2006. u mezarju Kamičani kod Kozarca. Ubijena je generalu Sakibu tetka i tetak u Prijedoru 1994. godine kad su Bošnjaci skoro svi bili protjerani iz Prijedora. Ubijen je generalu Sakibu i sin od amidžića, dijete u 16-toj godini života. Ubijena su mu i dva tečića Husejn i Nihad u logoru, prvi u Omarskoj a drugi na Manjači i nikad niko nije ni optužen ni osuđen.
Niti najgorem neprijatelju ne bih poželio da tako “profitira” od rata.

Obzirom da sam polaznik seminara Boris Divković Fondacije i član Alumni mreže, nadam se da će se Fondacija ograditi od stavova gospodina Šehovića, predavača na jednom od modula Akademije političke odgovornosti, te uputiti izvinjenje svim patriotima ove države.

Ukoliko se to ne desi, smatram svoju ličnu saradnju sa Vašom organizacijom završenom

s poštovanjem dr Malik Ejubović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno