Politika

Reakcija GO Narod i Pravda Zenica na napad novinara RTV Zenica

Reakcija GO Narod i Pravda Zenica na napad novinara RTVZE  – GO Narod i Pravda Zenica oštro osuđuje brutalne napade na novinara RTVZE Sinana Gluhića, prvo u vidu prijetnji i verbalnih napada, pa danas i u vidu fizičkog napada, te poziva nadležne iz policije i tužilaštva da brzo i adekvatno procesuiraju najnoviji napad na novinare koji postaju svakodnevnica u bosanskohercegovačkom društvu.

Napad na novinara RTVZE Sinana Gluhića desio se na javnom mjestu, a posebno zabrinjava činjenica da je počinilac incidenta jedan visoko pozicionirani član političke partije, koji bi trebalo da radi na zaštiti novinara i svih građana Zenice, a ne da prijeti smrću i životno ugrožava iste. GO Narod i Pravda Zenica zato traži od MUP-a ZDK da adekvatno ispita odgovornost napadača, a od tužilaštva da utvrdi krivičnu odgovornost.

GO Narod i Pravda Zenica ponavlja da su napadi na novinare nedopustivi i moraju biti strogo kažnjeni imajući u vidu historiju i učestalost ovakvih napada u Bosni i Hercegovini.

Ne želimo da ovi napadi postanu svakodnevnica i da naše društvo postepeno počinje poprimati obrise diktatorskog režima.

Sloboda govora nema alternativu!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem