Sudske klupe

Reakcija: Advokati osumnjičene Husić i ostalih – naši klijenti su po svom ubjeđenju legalisti i poštuju pravosudni sistem naše države

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U vezi objavljenog teksta pod naslovom: “Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv direktorice “Medice Zenica” i još četiri osobe”, u kojem smo o postupku koji vodi Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona protiv Sabihe Husić i drugih odgovornih lica “Medica” Zenica, redakciji Zenicabloga su se javili punomoćnici Sabihe Husić i drugih, sa željom da se objavi njihova reakcija “kako bi naglasili da su naši klijenti po svom ubjeđenju legalisti i da poštuju pravosudni sistem naše države, pa tako i u ovom slučaju”.

-U svom radu i životu naši klijenti se zalažu za primjenu zakona i izgradnju pravne države, kao i za poštivanje svih ljudskih prava, od kojih je jedno od osnovnih, pravo na pretpostavku nevinosti. Pozivamo medije da objave ovu našu reakciju kojom pozivamo medije da prepuste pravosudnim institucijama da na zakonit način ispitaju svaku sumnju u povredu zakona, ali i da prate rad pravosudnih institucija u zajedničkom cilju, uspostavi vladavine prava. U vašem izvještavanju smo prepoznali malicioznost što nije i ne bi smjela biti svrha objektivnog javnog izvještavanja. U objavljenom članku namećete javnosti svoj stav da su izvršena krivična djela, iako je predmet u fazi istrage. Niti je podignuta optužnica niti je proveden sudski postupak niti su izvršena krivična djela. Vjerujemo u pravdu i pravosudni sistem naše države koji promoviše pravo svakog čovjeka na fer i pravičan postupak, kao i u etiku novinarskog poziva koja podrazumijeva dužnost novinara da poštuje etiku javne riječi i kulturu dijaloga, uvažavajući dostojanstvo i integritet osobe o kojoj polemizira, građanska prava i slobode, nastojeći ostati nepristran.

S poštovanjem, Maida Galijatović i Nerma Bavčić, advokati



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno