Politika

Reagovanje Snage centra Zenica: Položite prvi ispit moralnosti vraćanjem mandata koji vam ne pripadaju!

Reagovanje Snage centra Zenica: Položite prvi ispit moralnosti vraćanjem mandata koji vam ne pripadaju! – Gradski odbor Snage Centra Zenica prisiljen je da reaguje i demantuje neistine koje protekla dva dana u javnosti plasiraju nekadašnji članovi ove stranke, navodni nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću.

Poštujemo želju i potrebu desetkovanog i deklasiranog gradskog odbora SDP-a da opravda “udomljavanje” četiri vijećnika, koji su za ovu stranku protekle dvije godine bili “nesposobni direktori”, “korumpirani dizači ruku”, “plaćenici SDA i kladioničara”, “ražalovani sportisti bez rezultata” i slično, o čemu svjedoče desetine objava općinskog i kantonalnog odbora ove stranke.

Pomenute “političke neznalice” odjednom su “uspješni privrednici, sportisti, građani”, ali SDP-u ionako u obraz staje otprilike onoliko koliko i onim koji su do jučer zastupali jedne, a danas potpuno suprostavljene stavove, bez trunke stida.

Ono što nećemo dozvoliti je da se nama spočitava “promjena kursa”, i to od ljudi koji su, pred nizom svjedoka upravo bili predlagači odluke da se Snaga centra ne prijavljuje samostalno na Opće izbore, a nakon što su izlobirali takvu odluku, odlučili su da formalizuju svoj prelazak, odnosno otkriju da su cijelo vrijeme bili “spavači” opcije koja je spremna da proda stoljetni obraz socijaldemokratije za par stotina kvadrata prostora u Masarykovoj ulici.

Snaga centra Zenica poziva javno ove takozvane “moralne vertikale” da prestanu pljuvati po svom potpisu i ovjeri, te javnosti dokažu svoju toliko puta rečenu dosljednost – u prilogu ovog Saopćenja iznosimo vlastoručno potpisane i ovjerene izjave kojima su se obavezali da će, ukoliko napuste Snagu centra, vratiti mandat stranci koja ga je i osvojila.

Poštujemo i odluku dvojice članova porodice visokog zvaničnika SDP-a da, radi mira u svojim domovima, ipak se vrate i pod političko okrilje porodičnog stabla, ali glasači Snage centra, im nisu dali mandat da ga nose u miraz svom puncu.

Ukoliko pak pomenuta četvorica pljuju na svoj potpis i ovjeru, na ideju i sve postulate Snage centra, molimo ih da to javno obznane i priznaju da su lagali, lažu i da će i dalje lagati onima od kojih će za nepune dvije godine opet tražiti glasove.

Snaga centra je ostala centar, podržaće svaku dobru i kritikovati svaku lošu odluku. Drago nam je što nismo morali sami da identifikujemo i javno objavljujemo imena političkih “papaka” u Zenici.

Umjesto nas to su sami učinili oni koji su spremni da pogaze svoju pisanu odluku, te nakon dvije godine tišine i nerada u stranci koja ih je “izgurala” u vijećničke klupe, svoju karikaturalnost po prvi put javnosti pokazali na teatarskoj press-konferenciji njihove stare-nove stranke.

Snaga centra Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: