Info

Reagiranje na medijski istup Fuada Kasumovića u programu Televizije N1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reagiranje na medijski istup Fuada Kasumovića u programu Televizije N1 – Povodom medijskog istupa gradonačelnika Zenice gospodina Fuada Kasumovića u programu N1 televizije, Javni RTV servisi (BHRT i FTV) u zajedničkom saopćenju za javnost, a zbog obaveze prema građanima, reagiramo na niz netačnih i vrlo tendencioznih izjava gospodina Kasumovića.

U svom govoru gospodin Kasumović je naveo niz neistina, navodeći da su novinari BHRT-a i FTV-a u Informativno-tehničkom centru Zenica visoki funkcioneri u strankama, izdvajajući ime kolege Haruna Bošnjaka kao visokopozicioniranog člana SDA, demantirajući se, također, izjavom da Harun Bošnjak nije na listama niti njihov član.

Ovakve izjave u javnom prostoru predstavljaju ozbiljne klevete, nedopustive su i predstavljaju veliki pritisak na objektivno novinarstvo.

Gospodine Kasumoviću, kolega Harun Bošnjak i svi novinari BHRT-a i FTV-a su prije svega profesionalci, a kada bi pitali i građane Zenice to bi vam isto ponovili, iako se pozivate da bi građani Zenice kazali suprotno, što predstavlja svojevrstan spin.

Novinari BHRT-a i FTV-a u svojim izjavama bili su sa građanima u svakoj kriznoj situaciji, najtežim okolnostima i tako će i ostati. Na taj način braneći interes javnosti i profesije.

Nedopustivo je da se u javnom prostoru “linčuje” imenom i prezimenom kolega Harun Bošnjak, kao i ostale kolege, što ne činite prvi put.

Očigledno je da Vam, gospodine Kasumoviću, nije u interesu da, pored pozitivnih priča koje plasiraju naše kolege iz Informativno-tehničkog centra Zenica, budu plasirane priče sa tematikom lošeg života i nerijetko prevarenih i izmanipuliranih građana Zeničko-dobojskog kantona.
U svakom izvještaju naših kolega ponuđeno je da, gospodine Kasumoviću, budete dio tih izvještaja, ali ste izbjegavali saradnju sa novinarima iz Informativno-tehničkog centra u Zenici kada Vama to nije u interesu.

Napominjemo da je gospodin Kasumović građanin BiH i da su javni servisi (FTV i BHRT) i njegovi, te da je dužan kao i svi građani plaćati zakonsku RTV taksu za posjedovanje radio ili TV prijemnika, a svako eventualno pozivanje građana na neplaćanje predstavlja grubo kršenje Zakona.

Napominjemo da gospodin Kasumović, ni bilo ko drugi, neće uređivati programske sadržaje, ni selektirati vijesti iz područja koje pokriva Informativno-tehnički centar Zenica.

BHRT i FTV će i ubuduće raditi i djelovati profesionalno i objektivno, uvažavajući interese isključivo javnosti, a ne pojedinaca iz određenih političkih stranaka, navodi se u saopćenju Odnosa s javnošću BHRT-a.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno