Zločini

Rasvijetljeno 9 teških krađa u Visokom

Rasvijetljeno 9 teških krađa u Visokom – U proteklom vremenskom periodu, na području općine Visoko, u mjestu Gorani, evidentirano je izvršenje više teških krađa u kuće, vikend kuće i pomoćne objekte, na način da su počinitelji navedenih krivičnih djela koristili odsutnost vlasnika istih, te podesnim predmetima vršili provale u navedene objekte, iz kojih su tom prilikom otuđivali vrijedne predmete. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenim krivičnim djelima procijenjena je na preko 150.000,00 KM.

Poduzimajući operativne aktivnosti na prikupljanju informacija i saznanja u cilju rasvjetljavanja, te dokumentovanja navedenih teških krađa, policijski službenici Policijske stanice Visoko su identifikovali izvršioce istih, a radi se o sljedećim licima:

1. L.V., rođen 1994. godine,
2. H.N., rođen 1990. godine, i
3. H.A., rođen 1988. godine, sva lica iz Visokog.

Tokom poduzimanja mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici su, na osnovu naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koje koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađena veća količina predmeta koji potiču iz krivičnih djela. Svi izvršioci su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, tokom koje su policijski službenici, koristeći dokaze i saznanja tokom dokumentovanja teških krađa iz proteklog perioda, te tragove sa lica mjesta, utvrdili da su navedena lica, u vremenskom periodu septembar 2018.-mart 2019. godine, izvršila 9 teških krađa na području Visokog, tačnije u mjestu Gorani.

Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju naznačenih krivičnih djela, nakon čega će protiv navedenih lica Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona FBiH „Produženo krivično djelo“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem