fbpx
Zločini

FOTO: Prilikom pretresa u Zenici pronađeno oružje i opojna droga

Prilikom pretresa u Zenici pronađeno oružje i opojna droga  – U okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcionisanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su nakon prikupljenih operativnih saznanja, dana 12. i 13.03.2019. godine, na osnovu naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršili pretrese objekata na nekoliko lokacija u Zenici.

  • Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u ulici Sarajevska, a koje koristi lice B.D., rođeno 1992. godine, iz Zenice, pronađeni su automatska puška kalibra 7,62 mm sa jednim okvirom i dva metka, pištolj marke “Beretta” kalibra 6,35 mm, jedna digitalna vaga, jedna tzv. drobilica za biljnu materiju, kao i određena količina praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice B.D. je lišeno slobode.
  • Pretresom vozila i stana koji se nalazi u ulici Kranjčevićeva a koje koristi lice A.A., rođeno 1996. godine, iz Zenice, pronađena je automatska puška kalibra 7,62 mm sa dva okvira i stotinu osamnaest komada metaka. Lice A.A. je lišeno slobode.
  • Pretresom stana koji se nalazi u ulici Jalimamov put a koje koristi lice I.K., rođeno 1981. godine, iz Zenice, pronađena je biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 789,15 grama i tri digitalne vage za precizna mjerenja, dok su pretresom ugostiteljskog objekta u ulici Kučukovići, pronađene dvije drvene palice. Lice I.K. je lišeno slobode.

Navedena lica su nakon izvršenih pretresa lišena slobode, privedena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok su sporna materija, oružje i municija izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, te krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem