Ostali sportovi

Raspored za vikend za tri zeničke odbojkaške ekipe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Raspored za vikend za tri zeničke odbojkaške ekipe- Predstojećeg vikenda, 20. i 21.marta 2021.godine, tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. Igraju su utakmice posljednjih kola ligaškog dijela takmičenja za sve tri ekipe.

Jedna zenička ekipe je domaćin u nedjelju u sali Prve gimnazije, a dvije ekipe gostuju u Sarajevu i Kalesiji. Utakmice će se igrati bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u narednom 15.kolu su domaćini ekipi OK Delminium iz Tomislavgrada. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 21.3. od 13 sati u sali Prve gimnazije u Zenici. Delegirana službena lica za utakmicu su: 1. sudija Demir Muhić, 2.sudija Edvin Bešlija, delegat, kontrolor Jasko Hasagić.

ŽOK Željezara Zenica je na čelu tabele sa omjerom od 13 pobjeda i jedan poraz, 39 bodova. U ovoj posljednjoj utakmici protiv ekipe iz Tomislavgrada, OK “Delminium”, na domaćem terenu, očekuju sigurnu pobjedu za ovjeru prvog mjesta i plasman za razigravanja, u dvije finalne utakmice, protiv ekipe Mikasa iz Tuzle. Ekipa Mikasa je prvak grupe Sjever, druga grupa, prve ženske federalne lige.

U 18. kolu Superlige Federacije BiH za žene, grupa Sjever, odbojkašice OK Čelik-R gostuju kod ekipe ŽOK Bosna iz Kalesije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 14 sati u MSŠ Kalesija.

Odbojkašice OK Čelik-R su na 8. mjestu tabele sa bilansom od dvije pobjede i 13 poraza, šest bodova. Ekipa iz Kalesije je 4.mjesto na tabeli i bilansom 8/7 i 28 bodova.

Odbojkaši OK Block-Block Outa, u Superligi Federacije BiH, grupa Jug, u 15.kolu gostuju ekipi OK Bosna iz Sarajeva. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje u 12 sati u D-2 Skenderija.

Zenički ligaš je na petom mjestu na tabeli sa omjerom 3/11 i osam bodova. Bosna Sarajevo je 4.mjesto na tabeli sa omjerom 5/8 i 16 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno