Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“ Zenica, porazi odbojkaša „Block-Outa“ i OK Čelik-R

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“ Zenica, porazi odbojkaša „Block-Outa“ i OK Čelik-R- Proteklog vikenda tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. Jedna zenička ekipa je bila domaćin u u sali Prve gimnazije, a dvije ekipe su gostovale. Utakmice su odigrane bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Zabilježena je jedna pobjeda i dva poraza.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u proteklom 15.kolu bile su domaćini ekipi OK Delminium iz Tomislavgrada i ostvarile su maksimalnu, rutinsku i ubjedljivu pobjedu za potvrdu prvog mjesta na tabeli i plasman za razigravanja, u dvije finalne utakmice, protiv ekipe Mikasa iz Tuzle. Ekipa Mikasa je prvak grupe Sjever, druga grupa, prve ženske federalne lige.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK Delminium 3.0  (25:19), (25:12), (25:17);  75:48;

Ovo je bila 14.pobjeda odbojkašica Željezare u tekućem prvenstvu uz jedan poraz, 42 boda i osvajanje prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug.

Sa ove utakmice u Prvoj gimnaziji donosimo i foto galeriju.

Prenosimo izjavu Senade Čerimović, predsjednice kluba ŽOK Željezara, na kraju ligaškog dijela takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug:

-Postigli smo zadani cilj ove sezone, da budemo prvi u grupi. Sljedeće dvije utakmice igramo za ulazak u Super ligu, odmah naredna dva vikenda.Trudićemo se da svojom igrom i znanjem donesemo gradu Zenica pobjedu, iako nismo imali neku podršku od strane uposlenih i zaduženih za sport u našem gradu. Samo mi znamo kako smo bez ijednog feninga završili ove godine ovaj dio sezone, kako smo ostvarili 14 pobjeda i samo jedan poraz. Djevojkama želimo zahvaliti na skromnosti, trudu, zalaganju i pobjedama i ne sumnjamo da od njih nećemo dočekati slavlje za ulazak u Super ligu. Bez obzira na podršku kakva jest, mi ćemo ponosno okačiti oko vrata zlatne medalje. Hvala roditeljima, iskrenim prijateljima i medijima koji su nas pratili i veselili se našim uspjesima -, kazala je predsjednica Čerimović.

U 18. kolu Superlige Federacije BiH za žene, grupa Sjever, odbojkašice OK Čelik-R gostovale su kod ekipe ŽOK Bosna iz Kalesije i doživjele su novi poraz.

Rezultat po setovima:

ŽOK Bosna Kalesija – OK „Čelik-R“ 3:0 (25:10), (25:20), (25:19);  75:49;

Odbojkašice OK Čelik-R su na 8. mjestu tabele sa bilansom od dvije pobjede i 14 poraza, šest bodova.

Odbojkaši OK Block-Block Outa, u Superligi Federacije BiH, grupa Jug, u 15.kolu bili su na gostovanju kod ekipe OK Bosna iz Sarajeva i doživjeli su veoma tijesan poraz.

Rezultat po setovima:

OK Bosna Sarajevo – OK „Block-Block Out““ 3:1  (26:24), (25:23), (24:26), (25:23); 100:96;

 Zenički ligaš je na petom mjestu na tabeli sa omjerom 3/12 i osam bodova.

Prema rasporedu iz OSFBiH, završena su ligaška takmičenja, slijedi završnica za konačni plasman.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno