Zenica

Raspored aktivnosti u povodu obilježavanja pravoslavnog Božića

Raspored aktivnosti u povodu obilježavanja pravoslavnog Božića – U cilju dostojanstvenog praćenja i obilježavanja vjerskih praznika, donosimo Raspored aktivnosti u povodu obilježavanja pravoslavnog Božića.

Predviđene aktivnosti saopštio je Boško Jefić,  predsjednik Upravnog odbora Srpskog prosvjetno kulturnog društva „Prosvjeta“ Zenica u izjavi za RTV Zenica.

Uvod u obilježavanje pravoslavnog Božića će biti koncert etno grupe IVA iz Doboja, koji će se održati u subotu 05. januara u prostoru Sokolane.

U nedjelju, 06. januara, na Badnje veče, biće služena liturgija na kojoj se očekuje dolazak mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, a nakon toga osveštenje i paljenje badnjaka uz narodno slavlje u krugu Hrama rođenje presvete Bogorodice.

Za ponedjeljak 07.januara od 06,00 sati biće služena Sveta Božićna liturgija.

U utorak 08. januara u Sokolani će biti održan Božićni prijem, dvadeset i peti put u nizu. Pokrovitelj će biti Gradska uprava sa kojom, kako ističe Boško Jefić, imaju izvrsnu saradnju.

Srijeda 09.januara, jutarnom molitvom na dan Svetog Stefana, završava se vjerski dio obilježavanja Božića.

Za subotu 12.januara na programu je 22.tradicionalni Božićni šahovski turnir u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ i SGV- pokret za ravnopravnost, koji će se održati u Šahovskom domu Zenica u 10,30 sati.

E.Imamović

Foto  J.Hadžić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem