Ostali sportovi

RASPIS 17. Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

17.Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSZDK održaće se dana 30.03.2024. godine u Restoranu „Tapas“ u Zenici, sa početkom u 11:00 sati, saopštili su iz ŠK „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo će se održati u svim muškim i ženskim kadetskim (do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), i juniorskim kategorijama (do 20 godina).

Organizator prvenstva je ŠSZDK, a tehnički organizator ŠK „Čelik“ Zenica.

Prijave takmičara do 10:30, a prvo kolo u 11:00.

Svi klubovi koji šalju svoje takmičare dužni su obezbijediti za svoje članove dovoljan broj šahovskih garnitura i satova.

Pravo učešća imaju svi kadeti i juniori članovi klubova udruženih u Šahovski savez Zeničko-dobojskog kantona i drugi kadeti i juniori sa mjestom prebivališta na području ZDK.

Tri prvoplasirana igrača u svim kategorijama osvojiće medalje i diplome (zlatna, srebrena i bronzana) i stiču pravo nastupa na 30. Kadetskom i juniorskom prvenstvu ŠSFBiH, koje će se održati u Jelahu od 18-21. aprila 2024. godine.

Raspored kola, satnica i druge pojedinosti biće regulisane turnirskim Pravilnikom.

Zavisno od broja prijavljenih takmičara po kategorijama, igraće se po Bergerovom ili Švicarskom sistemu, a broj kola odrediće sudija (ako je broj igrača 8 ili manje od 8 igraće se Berger, ako je broj igrača veći od 8 igraće se 7 kola po Švicarskom sistemu, ako je broj igrača 3 ili manje od 3, igraće se po Bergeru dvokružno).

Tempo igre 15 minuta po igraču.

Kotizacija za učešće na prvenstvu iznosi 10 KM po učesniku.

Svaki učesnik dužan je glavnom sudiji predočiti jedan od dokumenata sa datumom rođenja (rodni list, lična karta, đačka ili zdravstvena knjižica)

Kontakt osobe: Belmir Miskić, tel. 062 117 516

Dino Marković 061 514 069

E.Imamović

Foto arhivaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno