Politika

RASPADA SE KOALICIJA U ZDK: Fuad Kasumović najavio izlazak!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon današnje 7. sjednice Skupštine ZDK došlo je do velikih nesuglasica unutar vladajuće koalicije u ZDK. U toku sjednice dio većine podržao je uz opoziciju Izvještaj o finansijskoj reviziji ZZO ZDK čiji je direktor Omer Škaljo.

Nakon što je ovo izglasano na sjednici Skupštine ZDK, gradonačelnik Fuad Kasumović predsjednik BHI-KF oglasio se na svom Facebook profilu, a prenosimo objavu bez intervencija:

Iako su svoje izborne kampanje zasnivale na pričama o otkrivanju i osudi kriminala, stranke #SDA, #SDP, #DF i #HDZ za koje se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini #ZDK podržale su danas Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu #Omer #Škaljo, a koji kako cjelokupna javnost zna obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima.

Na ovaj način ove stranke su i same potvrdile da učestvuju u prikrivanju tih nezakonitosti.

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad neće biti dio većine koja obmanjuje javnost i održat će hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Zahvaljujem se strankama Narod i pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno