Ljudi

Rasim i Selma Salčinović obilježili 50 godina braka: Sve je lako kad se iskreno voli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U porodičnom restoranu u zeničkom naselju Crkvice Rasim i Selma sinoć su iznenadila djeca koja su im priredila proslavu povodom 50 godina braka. U razgovoru za Klix.ba Rasim je kazao da se i danas sjeća prvog trenutka kada je upoznao Selmu te sebi i svojim prijateljima rekao da će ona biti njegova žena.

“Lako se izdrži kada se neko iskreno voli. Brak je lagan kada ste s nekim koga volite, a kada nekog ne volite, onda je vjerovatno izuzetno teško”, govori Rasim.

Recept za dug i skladan život krije se, prema riječima Rasima, u mislima da sami sebi kažete da niko drugi ne može biti vaš životni partner.

Dodao je da ga nije privukao Selmin izgled prije 50 godina već da su se povezali osjećajima koji i danas traju, pa čak i jačim intenzitetom nego je to bilo prije 50 godina.

Selma je kazala kako nijedan brak nije popločan samo ružama već i trnjem koje su uspješno prošli i danas uživaju u iskrenoj ljubavi.

“Imamo troje djece, unučad, slušaju, rade i odmah je nama bolje kada znamo da smo uspjeli u toj misiji. Uz razumijevanje i poštivanje prevazišli smo sve nesuglasice, probleme, rat, a danas najviše tog pošovanja nedostaje omladini i mladim parovima”, kazala je Selma.

Na kraju su se složili da su najzadovoljniji u životu svojom djecom te da ni sami ne znaju šta bi se dogodilo da nemaju jedno drugo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno