Ljudi

FIBA Coaching Certificate program: Jasmin Efendić učesnik prestižnog seminara FIBE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklu sedmicu, tačnije u periodu od 10. do 18. augusta u italijanskom gradu Udine je održan FIBA Europe (World) Coaching Certificate program (FECC) 2019. za trenere iz čak 50 zemalja svijeta.

Među trenerima koji predstavljaju naš grad i domovinu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom i velikom seminaru (edukaciji) se nalazio i zenički trener Jasmin Efendić koji je izabran od strane FIBE i ušao je među 68 trenera iz cijelog svijeta ( treneri iz Evrope, Azije, Afrike,Južne Amerike) koji se nalaze na edukaciji za sticanje svjetske Fiba licence.

Među predavačima i mentorima ove godine su se nalazili eminentni treneri Svetislav Pešić (Barcelona) i Pablo Laso (Real Madrid).

Efendić će biti jedan od prvih trenera u BiH koji će steći ovu prestižnu licencu i certifikat krovne košarkaške organizacije.

Pored glavnih predavača na programu Svetislava Pešića i Pabla Lasa, tu su bili i ostali treneri koji su pokrivali tematike anti-dopinga, ishrane, kondicijske i mentalne pripreme.

Program je osmišljen na način da se rade teorijska i praktična predavanja vezana za taktiku, tehniku, skauting i ostale zadane teme.

U sklopu dnevnih zadataka treneri-učesnici su pratili utakmice i igrače na U16 kadetskom prvenstvu Europe koji je također održan u Udinama.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno