Politika

Ramo Isak o vožnjama helikopterom: Nema gdje me nema, letiću opet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni ministar policije Ramo Isak na nedavno održanom osnivačkom skupu stranke “Snaga naroda”, na kojoj je izabran za predsjednika, okupljenima je govorio i svojim vožnjama helikopterom zbog čega je na udaru javnosti.

“… Iz pašteta da iskačem… Nema gdje me nema, nema đe me nema“, poručio je Isak s govornice što je izazvalo aplauze simpatizera.

Zatim je pokušao objasniti i zašto je išao helikopterom u Srebrenicu što je izazvalo brojne negativne kritike u bh. javnosti.

“A letio sam da bi stigao na vrijeme da bi primio strance na sastanak koji su obećali 20 miliona dat investicija Federalnoj upravi policije. Zato sam letio. I šta je sporno? Letiću opet“, poručio je Isak.

On je ranije u razgovoru za Klix.ba kazao da “radi 24 sata i da je uradio nešto što nije niko za 20 godina”.

“Gdje to piše ko koga može voziti? Zakon je jasan, ne možeš vozilo koristiti za privatne svrhe, kad ideš u službenu posjetu možeš voziti bilo koga”, rekao nam je Isak na pitanje zašto je u helikopteru FMUP-a bio i njegov sin Arnel Isak, zastupnik u Federalnom parlamentu.

Šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović objasnio je za Klix.ba kako je došlo do toga da se Arnel i Ramo Isak zajedno voze u službenom helikopteru 11. jula.

“Procjena ovlaštenih službenih lica je bila da zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak u tom momentu mora putovati helikopterom”, rekao nam je Mušinović.

Kako je Klix.ba danas saznao, posljednjeg dana maja ove godine sarajevskoj policiji prijavljeno je da je nepoznata osoba demontirala tri sigurnosna šarafa s automobila koji koriste i federalni zastupnik Arnel Isak i njegov brat.

No, da li je iz tog razloga zastupnik Isak putovao skupa sa ministrom Isak, više od mjesec dana poslije, ostaje pitanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno