Rekreacija

Ramazanska liga: U petak i subotu rasplet Grupne faze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazanska liga: U petak i subotu rasplet Grupne faze – Ramazanska liga u Zenici se već u svojoj drugoj godini održavanja postavila kao nezaobilazan događaj tokom noći mjeseca Ramazana. Ono što je specifično za ovu ligu koja ima koncept grupne i knock-out faze je odigravanje utakmica u kasnim večernjim satima na terenu sa vještačkom travom. Šesnaest ekipa se bori za prestižni naslov kroz četiri sedmice utakmica koje se igraju petkom i subotom.

Nakon kratkog uvoda o formatu i značaju Ramazanske lige, prelazimo na najavu utakmica preostalih grupa. Iza nas su utakmice grupa A i B iz kojih imamo učesnike 1/4 finala, a za vikend koji nas očekuje tačnije petak i subotu se igraju utakmice grupa C i D. Iz njih ćemo dobiti još četiri učesnika 1/4 finala pa ćemo imati kompletan kostur knock-out faze.

Grupa C – 25.5. – NHA BLT LOK DVR – Start 23:20

Grupa u kojoj se ekipe mahom dobro poznaju jer su sve učestvovale u Džematskoj ligi, tokom jedne a neke ekipe i u više sezona ovog popularnog malonogometnog takmičenja u Zenici. Grupe A i B su pokazale da je jako teško odrediti favorita i da u ovoj fazi i formatu skoro svaka ekipa ima šansu protiv svake ekipe. Po najsvježijim rezultatima u Džematskoj Ligi a i prošlogodišnjoj Ramazanskoj Ligi blagi favorit ove grupe je ekipa Nur Han koja je trećeplasirana ekipa prošlogodišnjeg izdanja. Utakmica koja otvara grupu C je Blatuša – Lokvine sa početkom od 23:20, nakon nje slijedi Nur Han – Donja Vraca od 23:35, a Nur Han igra odmah poslije sljedeću utakmicu protiv ekipe Blatuša sa početkom od 23:50. Susret Donja Vraca – Lokvine će početi nakon ponoći tačnije od 00:05 a slijedi utakmica Lokvine – Nur Han sa početkom od 00:20. Posljednja utakmica ove grupe je Blatuša – Donja Vraca a na programu je od 00:35.

Grupa D – 26.5. – GZE KOC GGR SEJ – Start 23:20

Posljednja grupa ovogodišnje grupne faze je grupa D. Kao i u prethodnoj grupi, u njoj se ekipe dobro poznaju kroz učešće u Džematskoj Ligi. Teško je procijeniti ko je favorit na malom terenu turskog parka uz utakmicu od 12,5 minuta bez poluvremena ali sudeći po rezultatima koje su ekipe ostvarivale tokom prethodnih godina u Džematskoj Ligi, ekipe Gornje Zenice i Gornje Gračanice imaju blagu prednost. Grupu D otvaraju ekipe Kočeva i Gornja Gračanica sa početkom od 23:20, nakon njih na teren izlaze ekipe Gornja Zenica i Sejmen sa početkom od 23:35, a zatim slijedi utakmica Gornja Zenica – Kočeva sa početkom od 23:50. U preostala tri susreta se sastaju Sejmen – Gornja Gračanica sa početkom od 00:05, zatim derbi ekipa sa prefiksom “Gornja”, Gornja Gračanica – Gornja Zenica sa početkom od 00:20, a posljednja utakmica ove grupe a ujedno i grupne faze je utakmica Kočeva – Sejmen sa početkom od 00:35.

Jedna od draži Ramazanske Lige je upravo neizvjesnost svake grupe, a to najbolje možete osjetiti ukoliko posjetite neke od utakmica koje se igraju na terenu Turski park u Zenici. Ako niste u mogućnosti posjetiti utakmice uživo, na Facebook stranici Džematska Liga, možete pratiti promjene rezultate i najznačajnije vijesti a očekuje vas i Facebook live posljednjih minuta najzanimljivijih susreta.

Facebook stranica Džematska Liga nudi i još jednu pogodnost a to je Džemko – Messenger bot, koji je tu u svako doba dana i noći da vam pruži sve informacije o odigranim utakmicama, stanju na tabeli i statistici lige. Potrebno je samo otići do Facebook stranice Džematska liga i poslati poruku, te pozdraviti Džemku – oficijelnog Messenger bota lige.

S.T.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno