Ostali sportovi

Ragbi “VUKOVI” Zenice gostovali na jubileju klubu u Starčevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Starčevo je u nedjelju, 05.08.2018. bilo domaćin 9. međunarodnog rugby turnira. Učestvovale su ekipe Borca, Pančevačkog Dinama, ragbi Vukovi iz Zenice, Ragbi reprezentacija veterana Srbije, Balkanski komarac i Povratak otpisanih. Odigrano je ukupno sedam utakmica, a o pobjedniku se nije vodilo računa jer je u nedjelju u Starčevu pobjedio ragbi.

Do sada najmasovniji turnir u Starčevu uveličali su gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Norveške i Njemačke, kao i generalni sekretar Evropske Veteranske Ragbi Asocijacije (EVRA) gospodin Marko Protega.

– Mislim da smo cjelokupnom organizacijom podigli ljestvicu na jedan viši nivo i samim tim postavili standarde za ovakve manifestacije. Veterani Borca sljedeće okupljanje imaju za grožđebal u Vršcu, a do kraja godine je predviđeno još i učešće na turniru veterana u Beogradu, rekao nam je Aca Kostić koordinator veterana RK Borac

Igor Tomašić, trener pionira RK Borac je također podjelio utiske o turniru:

– Ovo je bila veličanstvena proslava 40 godina ragbija u Starčevu, turnir su otvorile dvije ekipe Borca, ona koja je tek zakoračila na travnati teren, zajednička ekipa pioniri i pjetlići, i veterana koji su 1978 godine činili prvi sastav Borca. Iako je iskustvo bilo na strani sjedih glava, pobjedu je odnijela ekipa dječaka i djevojčica uz dobranu pomoć veterana. Ukupno je odigrano 7 utakmica i mnogobrojna publika uživala je u igri sa jajolikom loptom, rekao je Tomašić.

Po završetku turnira ” odigrano ” je “treće poluvrijeme” gdje je 150 učesnika uživalo u druženju i evociranju uspomena iz “onih vremena”. Radivoje Tasković kao predsednik kluba uručio je zahvalnice i pehare svim učesnicima turnira, kao i predstavnicima Ragbi saveza Srbije, Ragbi saveza Vojvodine i Sportskog saveza Pančeva, a najveće ovacije i priznanja su dobili članovi Borca koji su nastupili 1978 godine.

Generalni sekretar RSS Stevan Ilijašević uručio je posebno priznanje RK Borac za 40 godina rada i razvijanja ragbi sporta.

Marko Protega generalni sekretar EVRA koji je došao iz Njemačke specijalno za ovaj turnir nije krio svoje oduševljenje:

– Na prostoru eks YU ovo je definitivno najveći događaj u našem sportu, bilo je pravo zadovoljstvo gledati utakmice i vidjeti stare prijatelje. Potrudit ću se da ova manifestacija postane dio EVRA porodice, a dat ću sve od sebe da na 10 jubilarnom turniru bude prisutno i svih 16 ekipa iz cijele Evrope i da manifestacija traje dva dana.

Predsjednik rugby “Vukovi” iz Zenice Andrija Petrović je takođe bio oduševljen turnirom:

– Nevjerovatan događaj, presretan sam što sam dio ove velike ragbi familije koja se svakim danom širi , a domaćini iz Starčeva su se potrudili da nam izađu u susret u svakom pogledu i neizmjerno im hvala na tome. Ponosni smo što na ovaj način promovišemo ,prije svega našu državu BiH a samim tim i grad Zenicu …Također su nam postavili domaći zadatak za susrete koje mi planiramo da organizujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno