Ostali sportovi

Ragbi reprezentacija BiH poražena od Austrije, okosnicu čine ragbijaši iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 06.04.2024 godine na stadionu Stadlau u Beču reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je meč protiv selekcije Austrije u okviru European Championship Conference B gdje je rezultatski bila prevaga za domaćina rezultatom 57-17.

Iako rezultatski nepovoljno mnogo je pozitivnih stvari bilo na ovom susretu. Iako okosnicu čine igrači našeg kluba čestitamo im od srca na zalaganju i trudu koji su pokazali na terenu.
Jedna od naših dobrih i pozitivnih stvari da su četiri igrača koji su ponikli iz našeg omladinskog pogona nastupili na ovoj utakmici a dolaze iz selekcije U19.

Naš Emir Mešković koji već ranije nastupio protiv selekcije Srbije i Slovenije a na ovoj utakmici su debitirali naši mladi igrači Eldin Colo, Denis Šišić i Faris Abaz te im čestitamo od srca u ime našeg kluba te im želimo uspješnu ragbi karijeru.

Za reprezentaciju BIH nastupili su:

Muhamed Mrkaljević, Almas Dedić, Benjamin Kadić, Alem Haračić, Amel Haračić, Baptist Prcanović, Adamir Stanković, Pojskić Edin, Armin Zadić , Stanislas Prcanović, Kemal Kadrić, Semir Topčić (C), Emir Mešković, Adnan Silajdžija, Mahir Bišić, Denis Šišić, Dino Halilović, Vedad Garanović, Eldin Čolo, Samed Smajlović, Almir Buljugić, Adnan Bašić i Abaz Faris.

Svi koji žele da se okušaju u ragbiju i da krenu stopama naših ragbijaša dobrodošli su na naše treninge Ragbi škole Ragbi kluba Čelik Zenica koji su potpuno besplatni svakog utorka i četvrtka na sportskim terenima Kamberovića polja.

Ragbi klub Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno