Ostali sportovi

Ragbi klub Čelik učestvovao na međunarodnom turniru u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selekcija U16 Ragbi kluba Čelik nastupila je protekli vikend na pozivnom međunarodnom turniru !0th Montgomery Rugby Cup koji se održao u gradu Oderzo, Italija.

Na ovom turniru pored ekipe Ragbi kluba Čelik nastupile su i dvije selekcije iz Velsa, tri selekcije iz Italije i naša ekipa.

U prvoj utakmici turnira naši mladi momci su igrali protiv selekcije domaćina ragbi kluba Grifoni Oderzo te u veoma napetoj utakmici izgubili sa 5:0. U drugom susretu turnira u grupnoj fazi igrali smo protiv selekcije iz Valesa Ysgol Maes koju smo pobijedili sa 14:10 a koja je na kraju osvojila turnir, ipak ždrijeb nam nije bio naklonjen i presudila je skor razlika i naši momci su igrali za šesto mjesto protiv selekcije Maniago Rugby i nažalost izgubili sa rezultatom 15:5.

Ipak pozitivno je da je naš klub prepoznat kao prilično dobar sportski kolektiv koji je dobio poziv za ovaj turnir te se mogao takmičiti u ovoj kategoriji sa klubovima koji dolaze iz lige velikih 6 Nacija. Iako rezultatski ne baš najbolji za naše mlade ragbijaše ključno je da su naši mladi momci stekli potrebno internacionalno iskustvo koje će koristiti u budućem radu i razvoju kao ragbi igrači. Ono što moramo napomenuti da je nastupom na ovom turniru kao rezultata dugogodišnje suradnje sa Ragbi klubom Dinamo 1954 iz Pančeva nastupilo 7 igrača sa naš ragbi klub.

Ovaj nastup je imao sve ono što sport treba da nosi sa sobom, suradnju, prijateljstvo i fer i korektno nadmetanje a suradnja će se nastaviti i u budućnosti. Bez obzira na rezultate čestitamo našim mladim ragbijašima iz Zenice i Pančeva koji su na najbolji mogući način predstavili svoje gradove iz kojih dolaze i svoje ragbi klubove iz kojih dolaze.

Naredna uzbuđenja slijede svi koji su u Beču naredni vikend mogu podržati našu seniorsku ragbi selekciju Bosne i Hercegovine koja će u sklopu European Championship odmjeriti snage sa domaćinom Austrijom. Susret počinje u subotu u 14.00 na stadionu Stadlau u Beču.

Ragbi klub Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno