Zabava

Radno ljeto za Harisa Burinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radno ljeto za Harisa Burinu – Nakon premijernog izvođenja nove hit predstave, Haris Burina je, prije nego što krene na dugo očekivanu turneju, otišao na manji odmor od svakodnevnih obaveza na svoj ranč u Bradini. Kako sam kaže, njegova supruga Uranela i on ljetne vreline vole provoditi u kući u Bradini, gdje uvijek rado dočekuju i ugošćavaju svoje drage prijatelje. Iako mu se čini kao da je tek stigao u Bradinu, već je vrijeme da se priprema i „zagrijava“ za predstojeći posao. U narednom periodu očekuju ga brojne obaveze, prije svega prema matičnoj kući (Bosansko narodno pozorište), a onda i u privatnim projektima.
„Pripremamo turneju moje nove predstave ‘I ovo… I ono… I sve’ – prvo po Bosni i Hercegovini, nakon čega slijedi i regionalna turneja. U međuvremenu, imam obaveze na snimanjima filma „Pišonja i Žuga“, za koji smo već snimili trailer, a koji će biti promoviran na ovogodišnjem SFF-u. Osim toga, planiram još jedan novi projekat, o kojem još ne bih govorio…“ – kazao je Burina.
 
Na premijeri predstave ‘I ovo… I ono… I sve’ u Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, publika je imala priliku uživati u vrhunskom humoru ovog poznatog bh. glumca. Ovaj Harisov (ne)stand-up projekat, kako on sam naziva, uslijedio je nakon izuzetnog uspjeha njegove monodrame Ćorkan (Ivo Andrić), koju je izveo preko 130. puta, širom regiona. To su istinite priče, koje je u svojoj izuzetno bogatoj glumačkoj karijeri lično doživio Haris Burina, a prvi put je te priče „upakovao“ u predstavu za javno izvođenje.

Kako je i najavljivano prije premijere, Haris će već početkom augusta mjeseca na turneju sa ovom predstavom, dok je za juli planirano izvođenje u Zenici – Cabaret Club – 18.07. (drugi dan Bajrama) i u Sarajevu – Kamerni teatar 55 – 26. 07. (Baščaršijske noći).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno