Nogomet

Radnik pobjednik pionirskog prvenstva BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnik pobjednik pionirskog prvenstva BiH- Finalni susret Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine između Radnika i Borca odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a tim iz Bijeljine pobijedio je sa 1:0 i došao do titule prvaka države.

Dvostruki strijelac u jučerašnjem polufinalu, napadač Borca Stojičić imao je prvu priliku i na današnjem meču. Šutirao je u 8′ neometan sa ivice šesnaesterca, a lopta je otišla pored gola. Deset minuta poslije i Vrebac je pokušao sa 25 metara da iznenadi golmana Radnika Vasića, ali nije bio precizan.

Drugi period igre bolje je otvorio tim iz Bijeljine. Prvo je rezervista Jović prošao po lijevoj strani, ali njegov centaršut nije iskoristio niko od napadača Radnika. Nakon kornera u 43′ najviši u skoku je bio Radić koji glavom loptu šalje iznad gola Banjalučana.

Radić je dobru priliku propustio i u 52′ kada je iz kaznenog prostora Borca loptu poslao pored gola, a u sljedećem napadu je pokušao i Dujković sa oko dvadeset metara, ali je lopta otišla pored lijeve stative.

Ofanzivni igrač Radnika Rakić je u 57′ prošao po destnoj strani i šutirao tik iznad prečke. Dvije minute poslije Radić još jednom nije bio precizan sa ivice kaznenog prostora.

Bolju igru u drugom poluvremenu pioniri Radnika krunisali su dvije minute prije kraja utakmice. Korner sa lijeve strane je izveo Rakić a najviši u skoku Stanišić sa pet metara loptu šalje iza leđa Gašića za pobjedu i titulu prvaka BiH.

U sudijskoj nadoknadi utakmice igrač Borca Rogić je napravio prekršaj kao posljednji igrač u odbrani i sudija ga je sankcionisao isključenjem iz igre.

Trener Radnika Ognjen Subotić je po završetku meča izjavio: „Odigrali smo jedan dramatičan susret i golom u finišu došli do trofeja. Nakon nešto lošije igre u prvom poluvremenu, drugih 35 minuta smo odigrali znatno angažovanije i zasluženo došli do pobjede. Čestitam svojim momcima, ali igračima Borca na odličnoj igri.“

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje finalistima urućili su selektor „U-15“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Zoran Erbez i koordinator za omladinski fudbal NS/FS BiH Murat Jaha.

Borac-Radnik 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo).

Pomoćnici: Moamer Čaušević, Dženan Milić (Sarajevo).

Delegat: Igor Portner (Sarajevo).

Stijelci: 1:0 Nikola Stanišić (69′).

Crveni karton: Nikola Rogić (Borac).

Borac: Nikola Gašić, Đorđe Milojević, Luka Bobić, Đorđe Jović, Sergej Latinović (53. Nikola Rogić), Andrej Bosnić (68. Saša Grbić), Slobodan Vuk Vujmilović (33. Filip Marjanović), Nikola Turanjanin, Stefan Stojičić, Viktor Vrebac, Vladimir Arsić. Trener: Dragan Benić.

Radnik: Kosta Vasić, Slobodan Tomić, Predrag Ristanović, Nikola Ćatić (36. Danijel Jović), Nemanja Rakić, Aleksa Radić, Mladen Dujković, Nikola Stanišić, Aljoša Mitrović (45. Miljan Odžaklić), Nenad Nikić, Boris Simić (36. Ljubinko Tomić). Trener: Ognjen Subotić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno