Politika

Radni sastanak u Ministarstvu privrede ZDK o prevazilaženju problema prilikom pokretanja obrta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Ministarstvu za privredu/gospodarstvo ZDK održan je radni sastanak kojem su prisustvovali ministar Samir Šibonjić sa suradnicima iz Sektora za neproizvodne djelatnosti, razvoj i obrt, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Draženka Subašić sa suradnicima, predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić i sekretar Komore, predsjednik Obrtničke komore ZDK Sejid Brka i suradnici te predstavnici Službe za privredu/gospodarstvo ispred Grada Zenica.

Tema sastanka je bilo rješavanje problematike prilikom pokretanja obrta u općinama i gradovima ovog kantona, a koji se najviše odnose na odgovarajuću stručnu spremu samog obrtnika prilikom pokretanja obrta.

S obzirom da je u 2021. godini na snagu stupio novi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, obrtnici ali i općinske/gradske službe su se suočile sa određenim poteškoćama.

Ovim sastankom se obrtnicima, ali i privrednicima Zeničko-dobojskog kantona željelo dati do znanja da je Ministarstvo za privredu/gospodarstvo na raspolaganju za sva pitanja, ali i kao pomoć pri rješavanju problema s kojim se susreću u svom radu, naravno uz zajedničku suradnju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Privredne i Obrtničke komore, kao i općinskih/gradskih službi.

Došlo se do zaključka, što je definirano i Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima, da je prilikom pokretanja obrta bitno ispuniti uvjet o minimalno srednjoj stručnoj spremi, osim za one djelatnosti za koje je posebnim propisom drugačije propisano.

Ministar Šibonjić je još jednom naglasio da su vrata Ministarstva za privredu/gospodarstvo uvijek otvorena svim privrednicima i obrtnicima, udruženjima, komorama po pitanju suradnje, podrške  i pomoći pri poslovanju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno